Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακελειό στις Βρυξέλλες: Η γυναίκα που έγινε γνωστή στον πλανήτη, ψάχνει αυτόν που τη βοήθησε
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στις Βρυξέλλες: Η γυναίκα που έγινε γνωστή στον πλανήτη, ψάχνει αυτόν που τη βοήθησε

Η εικόνα της Nidhi Chaphekar, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Σε ένα παγκάκι, με αίματα, σχισμένα ρούχα και τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μετά την τρομοκρατική επίθεση το 2016. Στην επίθεση σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 320. Η αεροσυνοδός δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην εργασία της, αλλά […]

Η εικόνα της Nidhi Chaphekar, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Σε ένα παγκάκι, με αίματα, σχισμένα ρούχα και τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μετά την τρομοκρατική επίθεση το 2016.

Στην επίθεση σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 320.

Η αεροσυνοδός δεν μπόρεσε να επιστρέψει στην εργασία της, αλλά έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει το χαμόγελό της.

«Η αγάπη που δέχομαι από τους ανθρώπους μου δίνει φως, όπως σε ένα φυτό. Αν ασχολείστε μαζί του, αν το στρέφετε προς το φως και του δίνετε αέρα, τότε αυτό λάμπει περισσότερο από τα άλλα. Εγώ είμαι αυτό το ευτυχισμένο φυτό που βλέπει το φως» δήλωσε στο βελγικό κανάλι RTL TVI.

Η ινδικής καταγωγής πρώην αεροσυνοδός της Jet Airways επέστρεψε στις Βρυξέλλες και όπως δήλωσε αναζητά έναν άνδρα που ήταν παρών στο χολ του αεροδρομίου και την βοήθησε μετά την τρομοκρατική επίθεση.

«Φορούσε ένα λευκό πουκάμισο που έγραφε «Βρυξέλλες». Ήταν ξανθός, κοντός και πολύ αδύνατος. Με φρόντισε, καθώς και άλλα 5 άτομα. Μας είπε «μείνετε εδώ, όλα θα πάνε καλά». Θα ήθελα πραγματικά να τον συναντήσω», δήλωσε.

Η αεροσυνοδός των ινδικών αερογραμμών έπειτα από ένα χρόνο περίπου από το τραγικό συμβάν, έγινε δεκτή από τους Βέλγους μονάρχες, τον Φίλιππο και τη Ματθίλδη.

Το βασιλικό ζεύγος είχε ήδη επισκεφθεί την αεροσυνοδό τον Απρίλιο του 2016 όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Σαρλερουά σε τεχνητό κώμα.

Η 44χρονη είχε τραυματιστεί σε μία από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, όπου βρισκόταν καθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί με τους συναδέλφους τους σε μια πτήση προς τις ΗΠΑ.

Για 22 ημέρες βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, ενώ υποβλήθηκε σε «περισσότερες από 8 επεμβάσεις», σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο CNN τον Αύγουστο, η ίδια εξήγησε ότι χάρη σε αυτό το στιγμιότυπο «που βρισκόταν παντού», ο σύζυγός της έμαθε ότι είχε επιζήσει.

Είχε περιγράψει ότι ένιωσε σοκ την πρώτη φορά που είδε αυτήν τη φωτογραφία και διερωτήθηκε εάν αυτό «το πρόσωπο με την αγωνία αποτυπωμένη» ήταν στ’ αλήθεια το δικό της.

Η Nidhi Chaphekar είναι μητέρα δύο παιδιών.

Δείτε ακόμη:

Ο βομβιστής του Τέξας ανατινάχτηκε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις