Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Τουρκία, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Έλληνες”
ΕΛΛΑΔΑ

“Τουρκία, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Έλληνες”

Στον απόηχο των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας, της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών και του τρόπου που χειρίζεται η κυβέρνηση τα εθνικά θέματα, οι πολίτες μίλησαν. Δημοσκόπηση της Καπα Research, για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha, αποτυπώνει τον φόβο των Ελλήνων. Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η Τουρκία αποτελεί για τους […]

Στον απόηχο των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας, της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών και του τρόπου που χειρίζεται η κυβέρνηση τα εθνικά θέματα, οι πολίτες μίλησαν.

Δημοσκόπηση της Καπα Research, για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha, αποτυπώνει τον φόβο των Ελλήνων.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η Τουρκία αποτελεί για τους ερωτηθέντες τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα με το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 92,5%.

Επιστολή Σαββίδη στον Πούτιν, για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας πέραν της Τουρκίας, το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο την Αλβανία και ένα 37% την ΠΓΔΜ.

Υπέρ της στάσης της κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία, παρά την τελευταία όξυνσή τους, τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή, με ένα 46% να τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.

Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.

Μάλιστα σχεδόν ένας στους πέντε (ποσοστό 49,5%) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση. Ενα εξίσου μεγάλο ποσοστό της τάξης του 48% φοβάται την οικονομική και πολιτική απομόνωση.

Το ‘πε και το ‘κανε ο Ερντογάν – Άγρια πρόκληση στην Κύπρο (vid)

Για την λύση με τα Σκόπια

Οι πολίτες εμφανίζονται αρκετά διχασμένοι για το θέμα της ΠΓΔΜ.

Το 67,5% τάσσεται υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο το 53,4% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει τελική λύση.

Ακόμη μεγαλύτερος διχασμός υπάρχει στο ζήτημα της ονομασίας, με το 44,9% να τάσσεται υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ ένα 46,8% τάσσεται ξεκάθαρα κατά της σύνθετης ονομασίας.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις