Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης- ΙΣΝ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης- ΙΣΝ

Υπεγράφη σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα». «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όλους τους πολίτες της χώρας μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της […]

Υπεγράφη σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όλους τους πολίτες της χώρας μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος.

«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο (πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος) για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Tα… καρφιά Μητσοτάκη: «Με τη λάσπη έφτιαξαν την παράγκα της σχέσης τους»

Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος.

«Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε επίσης πως το ποσό από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «θα πιάσει τόπο. Διότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, το συντομότερο δυνατόν και με τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες”.

«Πλέον στην Ελλάδα, έχει πάψει να θεωρείται η στήριξη της Δημόσιας Υγείας, περιττό δημοσιονομικό βάρος. Έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια, η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών υγείας. Και έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Με τη χώρα να βαδίζει πλέον σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από τους ασφυκτικούς περιορισμούς των μνημονίων, που άφησαν πληγές στην ελληνική κοινωνία», τόνισε.

Τα τελευταία χρόνια, η στενή συνεργασία μας στον τομέα της Υγείας, έχει ήδη αποφέρει αποτελέσματα, τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως με τη δωρεά ύψους 14 εκατομμυρίων έχουν αποκτηθεί και παραδοθεί 143 ασθενοφόρα οχήματα, τα οποία ήδη κατανεμήθηκαν πανελλαδικά και εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.

«Σε αυτά τα οχήματα περιλαμβάνονται και οι κινητές μονάδες, που είναι απολύτως απαραίτητες, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Και ανάμεσα σε αυτές πλέον, υπάρχουν και οι κινητές μονάδες νεογνών που αποτελούσαν πραγματική ανάγκη ειδικά για περιοχές της περιφέρειας, που δυστυχώς ποτέ δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως παραδόθηκαν 10 γραμμικοί επιταχυντές στα πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Χώρας και στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης, για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.

«Έχουν ήδη προχωρήσει στοχευμένες κτιριακές παρεμβάσεις, ο περαιτέρω εξοπλισμός νοσηλευτικών μονάδων, η παροχή επιπλέον κινητών ιατρικών μονάδων για εξετάσεις πληθυσμών της υπαίθρου καθώς και η χρηματοδότηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις