Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / «Μάγεψε» ξανά ο σύγχρονος… Spiderman (vid)
PLUS

«Μάγεψε» ξανά ο σύγχρονος… Spiderman (vid)

Ο Alain Robert, είναι ο Γάλλος… Spiderman που δε διστάζει να αναρριχηθεί και στα πιο ψηλά κτίρια. Κάνοντας αυτό που λατρεύει και λατρεύοντας αυτό που κάνει, θεωρείται από πολλούς- και όχι αδίκως- ο σύγχρονος Spiderman που σκαρφαλώνει σε ουρανοξύστες. «Για μένα, η αναρρίχηση είναι πάθος, είναι ένας τρόπος ζωής», έχει εκφράσει πολλάκις σε συνεντεύξεις του.  Ξεκίνησε το χόμπι […]

Ο Alain Robert, είναι ο Γάλλος… Spiderman που δε διστάζει να αναρριχηθεί και στα πιο ψηλά κτίρια.

Κάνοντας αυτό που λατρεύει και λατρεύοντας αυτό που κάνει, θεωρείται από πολλούς- και όχι αδίκως- ο σύγχρονος Spiderman που σκαρφαλώνει σε ουρανοξύστες.

«Για μένα, η αναρρίχηση είναι πάθος, είναι ένας τρόπος ζωής», έχει εκφράσει πολλάκις σε συνεντεύξεις του.  Ξεκίνησε το χόμπι του στα 11 του χρόνια και σιγά σιγά, με τα κατορθώματά του, έχει γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

Ζει με… πιστοποιητικό θανάτου!

Έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει σε περισσότερους από 150 ουρανοξύστες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Burj Khalifa του Ντουμπάι, του ψηλότερου κτηρίου του κόσμου, του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι και της Όπερας του Σίδνεϊ.

Τελευταίο επίτευγμα του τολμηρού 55χρονου ένα κτίριο 187 μέτρων στο Παρίσι. Χρησιμοποιώντας μόνο παπούτσια αναρρίχησης και μια κιμωλία, «κόλλησε» στα περβάζια των παραθύρων.

Έτσι, κατάφερε να σκαρφαλώσει στους 48 ορόφους! Μάλιστα, στον τελευταίο όροφο, τον περίμεναν οι εργαζόμενοι του γραφείου για να τον συγχαρούν.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις