Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Καμμένος για στρατιωτικούς: Είτε η επιστροφή τους θα γίνει πολύ σύντομα, είτε θα αργήσει πάρα πολύ…
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Καμμένος για στρατιωτικούς: Είτε η επιστροφή τους θα γίνει πολύ σύντομα, είτε θα αργήσει πάρα πολύ…

Διαψεύδει ο Πάνος Καμμένος τα σενάρια για κρίση στην σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηρίζει περίεργα τα όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα και τονίζει πως μιλάει συνέχεια με τον πρωθυπουργό. Σε ότι αφορά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι οι Τούρκοι ποινικά δεν μπορούν να το τραβήξουν πολύ. Εξήγησε […]

Διαψεύδει ο Πάνος Καμμένος τα σενάρια για κρίση στην σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηρίζει περίεργα τα όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα και τονίζει πως μιλάει συνέχεια με τον πρωθυπουργό.

Σε ότι αφορά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι οι Τούρκοι ποινικά δεν μπορούν να το τραβήξουν πολύ.

Εξήγησε μάλιστα ότι η ποινή για παράνομη είσοδο είναι έως 5 χρόνια και ότι για τέτοιες ποινές, 2 με 5 χρόνια, δεν μπαίνεις φυλακή, είναι με αναστολή.

Υπογράμμισε πως οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε ελληνικά – ευρωπαϊκά σύνορα και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει στη Τουρκία 3 δισ. ευρώ και να αντιμετωπίζει τους Έλληνες στρατιωτικούς ως τριτοκοσμικούς.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη για το πότε θα γυρίσουν.

Είτε η επιστροφή τους θα γίνει πολύ σύντομα, είτε θα αργήσει πάρα πολύ, είπε.

Κίνηση από το… πουθενά! Στο δικαστήριο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

«Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Express Μεσονυχτίου» συμπλήρωσε κι επέμεινε στα της ομηρίας υπενθυμίζοντας ότι και ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε σε συνέντευξή του για αυτό.

«Δείτε τι συμβαίνει με τον πάστορα Μπράνσον», συνέχισε ο Πάνος Καμμένος για να προσθέσει ότι «δεν είναι γνωστό ότι θεσμοθετήθηκε ανταλλαγή ομήρων με προεδρικό διάταγμα, γι΄ αυτό μίλησα για ομηρεία … Λειτουργεί σε αυτή την κατεύθυνση και με τις ΗΠΑ κι αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν έχει υπάρξει αίτημα για ανταλλαγή ξεκαθαρίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν κάνει ανταλλαγή».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ακόμα και αν η κυβέρνηση των Σκοπίων προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές.

Σχετικά με την σύλληψη τούρκου πολίτη στον Εβρο είπε «πιάσαμε και εμείς έναν» υποστηρίζοντας δε, ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής.

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο – Έπεσαν πυροβολισμοί

Εξηγώντας το περιστατικό ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ τα οποία χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Οι τρεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας φοβήθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις