Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καταδικάστηκε ο άντρας που πέρασε τα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδικάστηκε ο άντρας που πέρασε τα σύνορα

Τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ορεστιάδας στον 41χρονο. Ο άντρας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέφυγε από τον τουρκικό στρατό και πέρασε στην ελληνική πλευρά, όπου συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία. Ο 41χρονος υποστήριξε ότι θέλει να πάει στα παιδιά του στη Σουηδία και ότι την ώρα που πέρασε τα σύνορα […]

Τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ορεστιάδας στον 41χρονο.

Ο άντρας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέφυγε από τον τουρκικό στρατό και πέρασε στην ελληνική πλευρά, όπου συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία.

Ο 41χρονος υποστήριξε ότι θέλει να πάει στα παιδιά του στη Σουηδία και ότι την ώρα που πέρασε τα σύνορα ήταν μεθυσμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει κουρδική καταγωγή.

Ο 41χρονος κρατείται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διοικητικής απέλασης, η οποία αναμένεται να παγώσει σε περίπτωση που καταθέσει αίτηση ασύλου.

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο – Έπεσαν πυροβολισμοί

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κουρδικής καταγωγής άντρας ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως εκείνος δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες. Ακόμη και όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος συνέχισε να τρέχει.

Κάποια στιγμή κοντοστάθηκε και αφού ένιωσε ασφαλής παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών.

Άμεσα η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί.

Ο Τούρκος, ο οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις