Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αδιανόητο: Έβαζαν μικρά παιδιά, να φυλάνε τσίλιες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδιανόητο: Έβαζαν μικρά παιδιά, να φυλάνε τσίλιες

Του Πέτρου Καρσιώτη Έβαζαν τα παιδιά να παίξουν, αλλά ουσιαστικά να φυλάνε «τσίλιες» (!) κοντά στα σημεία, όπου είχαν θάψει τις ναρκωτικές ουσίες! Συνελήφθησαν πέντε κι ένας ανήλικος Δράστες Ρομά στην περιοχή του Μενιδίου, από τους οποίους συνελήφθησαν πέντε και μαζί τους ένας ανήλικος. Ειδική ομάδα αστυνομικών για την εξάρθρωση της σπείρας Έπειτα από αξιοποίηση […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έβαζαν τα παιδιά να παίξουν, αλλά ουσιαστικά να φυλάνε «τσίλιες» (!) κοντά στα σημεία, όπου είχαν θάψει τις ναρκωτικές ουσίες!

Συνελήφθησαν πέντε κι ένας ανήλικος

Δράστες Ρομά στην περιοχή του Μενιδίου, από τους οποίους συνελήφθησαν πέντε και μαζί τους ένας ανήλικος.

Ειδική ομάδα αστυνομικών για την εξάρθρωση της σπείρας

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή, συστήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών και την εξακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Νόθευση, αποθήκευση, διακίνηση ναρκωτικών

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει συμμορία με συγκεκριμένους ρόλους, και προέβαιναν στην νόθευση αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Υπεδείκνυαν στα ανήλικα να παίζουν κοντά στις κρυψώνες

Χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν ότι απέκρυπταν τα ναρκωτικά, σε μικρές ποσότητες και σε διάσπαρτα σημεία, σε χωράφια εγγύς του καταυλισμού της Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές, ενώ την επιτήρηση αυτών την ανέθεταν σε ανήλικα, που τους υποδείκνυαν να παίζουν στο χώρο αυτό.

Εντόπιζαν χρήστες ναρκωτικών

Ως προς την μεθοδολογία που ακολουθούσαν, κάποιοι εκ των δραστών εντόπιζαν χρήστες ναρκωτικών που προσέγγιζαν την περιοχή και τους καθοδηγούσαν σε σημεία αγοράς.

Εκεί τους ανέμεναν άλλα μέλη της σπείρας και ανάλογα με το είδος του ναρκωτικού που επιθυμούσαν, τους οδηγούσαν σε συγκεκριμένα παραπήγματα.

Όταν έκλεινε η συμφωνία «ξέθαβαν» τα ναρκωτικά

Εκεί έκλειναν την συμφωνία για την αγοραπωλησία και μέλη της σπείρας που ήταν επιφορτισμένα με αυτόν το ρόλο μετέβαιναν στα χωράφια και «ξέθαβαν» την συγκεκριμένη ποσότητα, παραδίδοντας την εν συνεχεία, στους ενδιαφερόμενους.

Σοκ στην ΕΛΑΣ για τον βαθιά μπλεγμένο αστυνομικό (pics)

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις