Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι… παγίδες της νηστείας για τον οργανισμό
ΥΓΕΙΑ

Οι… παγίδες της νηστείας για τον οργανισμό

Η νηστεία, πέρα από περίοδος κάθαρσης, είναι ένα χρονικό διάστημα που είναι πολύ σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η ανατολική συνήθεια που σχετίζεται, κατά κύριο λόγο, με θρησκευτικούς λόγους έχει τόσο τα υπέρ της όσο και τα κατά της. Η εν λόγω περίοδος είναι μια ευκαιρία για αποτοξίνωση, για πολλούς. Επιπλέον, αποδεικνύεται «σύμμαχος» της καρδιάς και […]

Η νηστεία, πέρα από περίοδος κάθαρσης, είναι ένα χρονικό διάστημα που είναι πολύ σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η ανατολική συνήθεια που σχετίζεται, κατά κύριο λόγο, με θρησκευτικούς λόγους έχει τόσο τα υπέρ της όσο και τα κατά της. Η εν λόγω περίοδος είναι μια ευκαιρία για αποτοξίνωση, για πολλούς.

Επιπλέον, αποδεικνύεται «σύμμαχος» της καρδιάς και του εντέρου, ενώ, παράλληλα, προστατεύει τον οργανισμό από την καταστροφή των κυττάρων.

Διαβάστε ακόμα:

5 περιπτώσεις που το αλάτι κάνει καλό στον οργανισμό!

Στον αντίποδα, όμως, υπάρχουν μερικά αρνητικά. Πολλοί καταφεύγουν σε υδατάνθρακες και έτσι βλέπουν το βάρος τους να αλλάζει.

Επίσης, τη συγκεκριμένη περίοδο ο οργανισμός στερείται πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως οι πρωτεΐνες, το ασβέστιο και ο σίδηρος. Και να σημειωθεί πως υπάρχει φόβος για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι έφηβοι και οι ηλικιωμένοι.

Για αυτό, όπως φαίνεται και στο vita. gr, όποιος κάνει νηστεία, οφείλει να προσέχει πάρα πολύ. Σημαντικό είναι, λοιπόν, να εντάξει στη διατροφή του το σουσάμι, τα θαλασσινά, τις ελιές, τα μαυρομάτικα φασόλια και το τουρσί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις