Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρβιτσιώτης: Συστηματική επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Συστηματική επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων

“Εκφράζουμε όλοι μας τη βαθιά μας θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου. Πρόκειται για ένα, ακόμα, ναυτικό δυστύχημα που συγκλονίζει όλους τους Έλληνες πολίτες” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. “Ωστόσο, οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει […]

“Εκφράζουμε όλοι μας τη βαθιά μας θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου.

Πρόκειται για ένα, ακόμα, ναυτικό δυστύχημα που συγκλονίζει όλους τους Έλληνες πολίτες” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

“Ωστόσο, οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τα τελευταία χρόνια, στο Μεταναστευτικό είναι υπαρκτές.

Υγρός τάφος το Αγαθονήσι: Σπαρακτικές οι μαρτυρίες (vid)

Και ήρθε η ώρα για εκείνους οι οποίοι, κατά το πρόσφατο παρελθόν, έσπευδαν να αποκομίζουν μικροπολιτικά οφέλη από ανάλογες τραγωδίες και χαρακτήριζαν, χωρίς ντροπή, ως “κατ’ εντολήν δολοφόνους” τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, να σταματήσουν, να αγνοούν επιδεικτικά τις εκκλήσεις μας για τη χάραξη μιας συντονισμένης εθνικής πολιτικής απέναντι στο Μεταναστευτικό.

Γιατί, μόνο μέσα από τη συστηματική  και αποτελεσματική επιτήρηση των θαλασσίων μας συνόρων, θα μπορούμε να προλαμβάνουμε μελλοντικές τραγωδίες, όπως αυτή”, ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου άφησαν την πνοή τους 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος.

Το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε κοντά στο Αγαθονήσι.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι έσβησε η μηχανή του και τότε προκλήθηκε πανικός με αποτέλεσμα να ντελαπάρει η βάρκα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις