Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / “Το θέμα του κατώτατου μισθού βοηθάει την οικονομία” (vid)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Το θέμα του κατώτατου μισθού βοηθάει την οικονομία” (vid)

«Οι προϋποθέσεις για να πάμε στην καλύτερη επόμενη μέρα, για να δούμε όχι μόνο φως στο τούνελ αλλά να βγούμε τελικά από το τούνελ» είναι να μην χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι. «Να μην χαλαρώσουν ή να μην επιβαρυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και δεν πρέπει να έχουμε πολιτικούς κραδασμούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης. […]

«Οι προϋποθέσεις για να πάμε στην καλύτερη επόμενη μέρα, για να δούμε όχι μόνο φως στο τούνελ αλλά να βγούμε τελικά από το τούνελ» είναι να μην χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

«Να μην χαλαρώσουν ή να μην επιβαρυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και δεν πρέπει να έχουμε πολιτικούς κραδασμούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης.

«Κόκκινη κάρτα» από τους δανειστές, στην αύξηση του κατώτατου μισθού

Μιλώντας στο Έψιλον, ο κ. Γκότσης είπε «το θέμα της δημοσιονομικής σταθερότητας λίγο πολύ είναι ουκ τ’ άνευ και δεν νομίζω ότι υπάρχει εκεί κανένα θέμα εκτροχιασμού.

Το μόνο ίσως που θα υπάρξει κάποια συζήτηση υποθέτω το Μάη, θα είναι το θέμα του κατώτατου μισθού κάτι το οποίο όμως βοηθάει την οικονομία».

Και συνέχισε λέγοντας ότι, τα σχετικά στοιχεία του 2017 έδειξαν ότι, “το μόνο μέγεθος το οποίο ήταν αρνητικό ήταν η ιδιωτική κατανάλωση, περίπου 1 %”».

Ωστόσο, «τα μεγέθη πήγαν αρκετά καλά και κάλυψαν την “τρύπα” από την κατανάλωση και για αυτό είχαμε και μια αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% η οποία δεν ήταν η προσδοκώμενη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις