Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φτιάξε τον δικό σου λαχανόκηπο – Μια ευκαιρία από το ΑΠΘ
ΕΛΛΑΔΑ

Φτιάξε τον δικό σου λαχανόκηπο – Μια ευκαιρία από το ΑΠΘ

Τη δυνατότητα να φτιάξουν τον δικό τους λαχανόκηπο στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημιακού αγροκτήματος στη Θέρμη δίνουν στους Θεσσαλονικείς, για έβδομη συνεχή χρονιά, το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Εκατό λαχανόκηποι, έκτασης 100 τετραγωνικών μέτρων έκαστος, θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας, έπειτα από αίτηση των ενδιαφερομένων. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι […]

Τη δυνατότητα να φτιάξουν τον δικό τους λαχανόκηπο στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημιακού αγροκτήματος στη Θέρμη δίνουν στους Θεσσαλονικείς, για έβδομη συνεχή χρονιά, το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Εκατό λαχανόκηποι, έκτασης 100 τετραγωνικών μέτρων έκαστος, θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας, έπειτα από αίτηση των ενδιαφερομένων.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από αύριο, Τρίτη, μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων λαχανόκηπων, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή “Πράσινα φανάρια” Θέρμης).

Οι κάτοχοι των λαχανόκηπων θα λαμβάνουν συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας και γεωπόνους, καθώς και νερό άρδευσης με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε λαχανόκηπο, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής.

Φρούτα και λαχανικά που δεν είναι τόσο αθώα

Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ετησίως.

Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιηθούν για τις λειτουργικές ανάγκες των λαχανόκηπων, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση [email protected] ή να τηλεφωνούν στο 2310 473842.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις