Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Παρίσταναν τους συναλλασσόμενους, κατόπτευαν και… επέστρεφαν νύχτα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρίσταναν τους συναλλασσόμενους, κατόπτευαν και… επέστρεφαν νύχτα

Του Πέτρου Καρσιώτη Εμφανίζονταν στις Δημόσιες Υπηρεσίες αρχικά ως… συναλλασσόμενοι. Απασχολούσαν τους υπαλλήλους και όση ώρα εκείνοι προσπαθούσαν να τους εξυπηρετήσουν, εκείνοι έκαναν κατόπτευση των χώρων. Τους ενδιέφερε το σημείο του ΑΤΜ Τους ενδιέφερε ο χώρος όπου ήταν τοποθετημένα τα ΑΤΜ των τραπεζών για την εξυπηρέτηση και των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και του πραγματικά συναλλασσόμενου […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εμφανίζονταν στις Δημόσιες Υπηρεσίες αρχικά ως… συναλλασσόμενοι. Απασχολούσαν τους υπαλλήλους και όση ώρα εκείνοι προσπαθούσαν να τους εξυπηρετήσουν, εκείνοι έκαναν κατόπτευση των χώρων.

Τους ενδιέφερε το σημείο του ΑΤΜ

Τους ενδιέφερε ο χώρος όπου ήταν τοποθετημένα τα ΑΤΜ των τραπεζών για την εξυπηρέτηση και των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και του πραγματικά συναλλασσόμενου κοινού.

Επανέρχονταν νυχτερινές ώρες

Αφού έκαναν την κατόπτευση και αποφάσιζαν από ποια κατεύθυνση θα έφθαναν στο στόχο, επανέρχονταν νυχτερινές ώρες.

Τρύπωναν στο εσωτερικό των Υπηρεσιών και με διαρρηκτικά εργαλεία αλλά κυρίως τροχό, άνοιγαν τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές στο πίσω μέρος, άρπαζαν τις κασετίνες με τα μετρητά και εξαφανίζονταν.

Δυο Γεωργιανοί κι ένας Αλβανός

Η συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής αποτελείτο από δύο 27χρονους Γεωργιανούς και έναν 37χρονο Αλβανό.

Συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην Ελευσίνα και στα Πατήσια.

Τελευταίο χτύπημα για την τριάδα των διαρρηκτών, καταγράφηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής, στην Αγία Παρασκευή.

Οι δράστες, λέει η Αστυνομία, παραβίασαν με τροχό και διέρρηξαν αυτόματο μηχάνημα πληρωμών, αφαιρώντας χρηματικό ποσό από το εσωτερικό του.

Έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία

Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από προστρέξαντες αστυνομικούς και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την περιοχή του Ασπροπύργου, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το όχημα άνηκε στον 27χρονο, το οποίο είχε παραχωρήσει στους άλλους δράστες, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένας τροχός καθώς και χρηματικό ποσό.

Εδώ και τρεις μήνες δρούσε η συμμορία

Από την έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο δράστες είχαν συστήσει από τριμήνου και πλέον τη συμμορία.

Σε προγενέστερο της κλοπής χρόνο, κατόπτευαν τους χώρους προσποιούμενοι τους συναλλασσόμενους και ακολούθως οργάνωναν την εγκληματική τους δράση.

Έσπαγαν με λοστό τις κεντρικές πόρτες

Έτσι, νυχτερινές ώρες, παραβίαζαν με τη χρήση λοστού τις θύρες των κτιρίων, απενεργοποιούσαν τον συναγερμό κόβοντας τα καλώδια και ακολούθως διερρήγνυαν, με τη χρήση τροχού, τα μηχανήματα πληρωμών και αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Δυο κλοπές και μια απόπειρα

Μέχρις στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο περιπτώσεις κλοπών στην Αγία Παρασκευή και στο Περιστέρι και μία απόπειρα στην Αγία Παρασκευή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε ακόμη:

Συνεχίζουν με θράσος τα κυκλώματα, να μεταφέρουν σε «πλαστικό» ανθρώπινες ζωές (pic)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις