Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για αφορολόγητο, ανεργία και Πανεπιστήμια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για αφορολόγητο, ανεργία και Πανεπιστήμια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ. «Το σχέδιο μας περιλαμβάνει μείωση φορολογίας και εισφορών» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και ισχυρίστηκε πως «μπορούμε να μειώσουμε εφτά ποσοστιαίες μονάδες την ανεργία μέσα σε εφτά χρόνια, μπορούμε να δημιουργήσουμε 600.000 θέσεις εργασίας. Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσουμε τον […]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ.

«Το σχέδιο μας περιλαμβάνει μείωση φορολογίας και εισφορών» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και ισχυρίστηκε πως «μπορούμε να μειώσουμε εφτά ποσοστιαίες μονάδες την ανεργία μέσα σε εφτά χρόνια, μπορούμε να δημιουργήσουμε 600.000 θέσεις εργασίας. Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσουμε τον υποκατώτατο μισθό των 500 ευρώ. Η οικογένεια είναι ο πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας και δε θα την αφήσω να διαλυθεί. Δεσμεύομαι ότι το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί».

«Πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια, αλλά την τελευταία τριετία οι νέοι έχουν εξαπατηθεί. Πίστεψαν πολλοί νέοι ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πιο κοντά τους, ότι ήταν δήθεν αντικονφορμιστής.

Τον πίστεψαν όταν τους είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, όταν τους είπε ότι ως δια μαγείας θα εξαφάνιζε την ανεργία. Και τι έκανε τελικά; Τα ακριβώς αντίθετα. Υπέγραψε δύο μνημόνια, έφτιαξε μία νέα γενιά ανέργων» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την σημερινή κυβέρνηση ως τη χειρότερη που έχει γνωρίσει ο τόπος.

«Στο πρόσωπο σας βλέπω τους νέους όλης της Ελλάδας, βλέπω ένα καλύτερο μέλλον γιατί οι Έλληνες μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «είναι άδικο να σου κόβουν τα φτερά πριν καν αυτά ανοίξουν».

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις περί Σαββίδη

Για τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «η κυβέρνηση έφερε συνεχώς υποχωρήσεις αντί για εθνική αξιοπρέπεια. Από το όνομα των Σκοπίων, μέχρι την εντός εισαγωγικών ομηρία των δύο στρατιωτικών και την βάζω σε εισαγωγικά, μια και έτσι την αποκαλεί ο κ. Καμμένος. Πώς να μην γυρίσουν οι νέοι την πλάτη στην πολιτική μετά από τόσες κωλοτούμπες;».

Στις πρώτες προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι «η κατάργηση των νομοθετημάτων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου. Θα βάλουμε τέλος στα πανεπιστήμια μας να αποτελούν χώρους ανομίας. Το άσυλο καθιερώθηκε ως προϋπόθεση ελευθερίας, σήμερα κατάντησε άλλοθι για εγκληματικές συμπεριφορές.

Ο νόμος της σημερινής κυβέρνησης για το άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη μέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση. Εσείς πρέπει να αισθάνεστε σαν το σπίτι σας στο δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι οι μπαχαλάκηδες και οι διακινητές ναρκωτικών.

Οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί δεν τρομάζουν το δημοκρατικό φοιτητικό κίνημα. Ξέρω τι αντιμετωπίζετε στα προαύλιο και στα αμφιθέατρα. Δε θα γίνουμε σαν και αυτούς αλλά θα υπερασπιστούμε με πάθος τις ιδέες μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του πως σε κάθε εκλογική περιφέρεια και σε κάθε ψηφοδέλτιο του κόμματος θα συμμετέχει τουλάχιστον ένας νέος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις