Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κρατούμενος αργοπεθαίνει και οι δεσμοφύλακες τον κοιτούν γελώντας (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρατούμενος αργοπεθαίνει και οι δεσμοφύλακες τον κοιτούν γελώντας (vid)

Δεσμοφύλακες σε φυλακή της Καλιφόρνια κοιτάζουν γελώντας έναν κρατούμενο να αργοπεθαίνει στο πάτωμα του κελιού του. Ο Andrew Holland, που είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια από τα 20 του χρόνια, μπαινόβγαινε συχνά στις φυλακές. Στις αρχές του 2017, ενώ εξέτιε την ποινή του για ένα μικροαδίκημα στην φυλακή του Σαν Λούι Ομπίσπο, βίωσε ένα ψυχωσικό επεισόδιο […]

Δεσμοφύλακες σε φυλακή της Καλιφόρνια κοιτάζουν γελώντας έναν κρατούμενο να αργοπεθαίνει στο πάτωμα του κελιού του.

Ο Andrew Holland, που είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια από τα 20 του χρόνια, μπαινόβγαινε συχνά στις φυλακές.

Στις αρχές του 2017, ενώ εξέτιε την ποινή του για ένα μικροαδίκημα στην φυλακή του Σαν Λούι Ομπίσπο, βίωσε ένα ψυχωσικό επεισόδιο και άρχισε να χτυπά επανειλημμένα τον εαυτό του.

Οι δεσμοφύλακες, θέλοντας να αποτρέψουν τυχόν αυτοτραυματισμό, έδεσαν τον 36χρονο άνδρα σε μια καρέκλα περιορισμού όπου τον άφησαν για 46 ολόκληρες ώρες, χωρίς να καλέσουν γιατρό.

Στη συνέχεια, όταν τον έλυσαν προσωρινά και τον μετέφεραν στο κελί του για να καθαρίσουν την καρέκλα της απομόνωσης από τις ακαθαρσίες και τα περιττώματα ένας θρόμβος αίματος από το πόδι του άνδρα μεταφέρθηκε στους πνεύμονές του.

Ο 36χρονος ξεψύχησε από πνευμονική εμβολή.

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Holland, η κομητεία του Σαν Λούι Ομπίσπο έδωσε στην οικογένεια του αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σοκ: Στραγγάλισε το 9 μηνών μωρό της και το πέταξε στα σκουπίδια

Η καρέκλα περιορισμού έπαψε να χρησιμοποιείται στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, μετά από την τραγωδία.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Tribune of San Luis Obispo αποτελεί ένα μοντάζ από υλικό τουλάχιστον 100 ωρών που κατέγραψαν οι κάμερες της φυλακής.

Οι δεσμοφύλακες εμφανίζονται να πλησιάζουν τον δεμένο κρατούμενο για να του προσφέρουν φαγητό και νερό και να περιστρέψουν τα άκρα του, ώστε να μη δημιουργηθούν θρόμβοι.

Στη συνέχεια μεταφέρουν τον 36χρονο στο κελί του και τον ρίχνουν γυμνό στο πάτωμα με μια κουβέρτα.

Λίγη ώρα μετά ο άνδρας εμφανίζεται να έχει σπασμούς και, όταν επιτέλους μπαίνουν στο κελί του νοσηλευτές για να του προσφέρουν ιατρική βοήθεια, οι δεσμοφύλακες αρχίζουν να γελούν και να αστειεύονται, παρατηρώντας τον Holland να ξεψυχά μπροστά στα μάτια τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις