Αθήνα

°C

Τρίτη

21

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εισβολή στο Αφρίν – Ερντογάν: Είναι όλο υπό τον έλεγχο μας
ΚΟΣΜΟΣ

Εισβολή στο Αφρίν – Ερντογάν: Είναι όλο υπό τον έλεγχο μας

Η Αφρίν “έπεσε”, υποστηρίζει η Άγκυρα. Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους κατάφεραν να μπουν στην κουρδική πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. «Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Ράμι Αμπντελραχμάν. Λίγη […]

Η Αφρίν “έπεσε”, υποστηρίζει η Άγκυρα.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους κατάφεραν να μπουν στην κουρδική πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

«Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Ράμι Αμπντελραχμάν.

Λίγη ώρα αργότερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι από τις 8:30 το πρωί της Κυριακής «το Αφρίν είναι υπό τον πλήρη έλεγχό μας».

Βομβαρδίστηκε το μοναδικό νοσοκομείο στην Αφρίν – Διαψεύδει η Τουρκία

Η Άγκυρα τρέχει την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» από τον Ιανουάριο, με στόχο να απομακρύνει τους  μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού, που θεωρούνται από την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση του συριακού καθεστώτος στον θύλακα των ανταρτών στην ανατολική Γούτα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την περιοχή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις