Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η μοναξιά «εχθρός» της υγείας
ΥΓΕΙΑ

Η μοναξιά «εχθρός» της υγείας

Η μοναξιά είναι σοβαρός «εχθρός» της υγείας, σύμφωνα με επιστήμονες σε πρόσφατη έρευνα. Όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Σικάγο των ΗΠΑ, η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση των ανθρώπων έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσει το άτομο έντονο στρες και αυτό με τη σειρά του, να του επιφέρει προβλήματα τόσο στο περιβάλλον της δουλειάς του όσο […]

Η μοναξιά είναι σοβαρός «εχθρός» της υγείας, σύμφωνα με επιστήμονες σε πρόσφατη έρευνα.

Όπως αναφέρουν οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Σικάγο των ΗΠΑ, η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση των ανθρώπων έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσει το άτομο έντονο στρες και αυτό με τη σειρά του, να του επιφέρει προβλήματα τόσο στο περιβάλλον της δουλειάς του όσο και της προσωπικής του ζωής.

Όσο μεγαλώνει το άτομο, τόσο πιο πολύ αυξάνονται τα συμπτώματα και οι βιολογικές πλέον συνέπειες της μοναξιάς γίνονται ακόμα πιο εμφανείς.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 5 «προδότες» ημιέγκλειστου φρονιμίτη – Δείτε τα συμπτώματα

Mάλιστα, τα άτομα που ένιωθαν μοναξιά είχαν και το συνήθειο να επαναφέρουν συχνά αναμνήσεις της παιδικής τους ζωής οι οποίες εμπεριείχαν στιγμές δυσκολίας.

Επιπλέον, αντιλαμβάνονταν γενικά με πολύ διαφορετικό τρόπο τις εμπειρίες της ζωή τους και της καθημερινότητας τους, σε σχέση με τους ανθρώπους που δεν ήταν μοναχικά άτομα.

Μάλιστα, όταν βίωναν προκλήσεις ένιωθαν ιδιαίτερα αβοήθητοι. Παρόλα αυτά δεν μπορούσαν να ζητήσουν βοήθεια για να καταπολεμήσουν το στρες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις