Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπουτάρης: Ελπίζω ο Σαββίδης να επενδύσει μέρος των 1,6 δισ. στη Θεσσαλονίκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης: Ελπίζω ο Σαββίδης να επενδύσει μέρος των 1,6 δισ. στη Θεσσαλονίκη

Την συμφωνία του Ιβάν Σαββίδη με τον κολοσσό Japan Tobacco για την πώληση των ΣΕΚΑΠ και Donskoy Tabac σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Σε μήνυμά του στο Twitter,  ο κ.Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα ο Ιβάν Σαββίδης να επενδύσει τα 1,6 δισ. δολάρια από το deal στη Θεσσαλονίκη. Το μεγάλο deal για τον Σαββίδη: Λόγω […]

Την συμφωνία του Ιβάν Σαββίδη με τον κολοσσό Japan Tobacco για την πώληση των ΣΕΚΑΠ και Donskoy Tabac σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σε μήνυμά του στο Twitter,  ο κ.Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα ο Ιβάν Σαββίδης να επενδύσει τα 1,6 δισ. δολάρια από το deal στη Θεσσαλονίκη.

Το μεγάλο deal για τον Σαββίδη: Λόγω της αύξησης των φόρων η μεταβίβαση

Ειδικότερα έγραψε:  «Ελπίζω ότι ένα μέρος από τα 1,6 δις δολάρια που προέκυψαν από το deal πώλησης της Donskoy Tabak του κ. Ιβάν Σαββίδη στον Ιαπωνικό κολοσσό JTI να επενδυθεί στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή».

Η Donskoy Tabak, γράφει η εφημερίδα Vedomosti, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας και ο μεγαλύτερος παραγωγός καπνού στην αγορά ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε αγορασθεί μέχρι τώρα από κανέναν διεθνή όμιλο.

Σε μια λιτή ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη προς τους συνεργάτες του αναφέρεται ως αιτία της πρόθεσής του να μεταβιβάσει τα μερίδιά του στην ιαπωνική JT αφενός η συρρίκνωση των πωλήσεων της αγοράς λόγω της κρίσης και αφετέρου οι σημαντικές αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις