Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία – Βρετανία: Ο Πούτιν περνά στην αντεπίθεση
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Βρετανία: Ο Πούτιν περνά στην αντεπίθεση

  Με απέλαση απαντά στην απέλαση ο Πούτιν Η Μόσχα περνά στην αντεπίθεση, μετά τις κατηγορίες του Λονδίνου πως κρύβεται πίσω από την δηλητηρίαση του Σκριπάλ. Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ρωσία θα απελάσει 23 Βρετανούς διπλωμάτες. Οι 23 Βρετανοί διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία σε διάστημα μιας εβδομάδας, πρόσθεσε το […]

 

Με απέλαση απαντά στην απέλαση ο Πούτιν

Η Μόσχα περνά στην αντεπίθεση, μετά τις κατηγορίες του Λονδίνου πως κρύβεται πίσω από την δηλητηρίαση του Σκριπάλ.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ρωσία θα απελάσει 23 Βρετανούς διπλωμάτες.

Οι 23 Βρετανοί διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία σε διάστημα μιας εβδομάδας, πρόσθεσε το υπουργείο.

Η Ρωσία αποσύρει την άδεια να ανοίξει η Βρετανία γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι κλείνει και το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία.

«Σοκαριστικές και ασυγχώρητες οι βρετανικές κατηγορίες για τον Πούτιν»

Όπως σημείωσε, επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ανακοινώσει κι άλλα μέτρα στην περίπτωση που η Βρετανία συνεχίσει την εχθρική συμπεριφορά.

Λίγο νωρίτερα ο Βρετανός πρεσβευτής στην Μόσχα Λόρι Μπρίστοου είχε κληθεί να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα.

Όπως δήλωσε μετά την συνάντηση αυτή οι ρωσικές αρχές τον ενημέρωσαν για τα βήματα που θα πάρουν σε απάντηση στο μέτρο που έλαβε η Βρετανία για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών.

Τζόνσον: Εξαιρετικά πιθανό να αποφάσισε ο Πούτιν τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ

Η δηλητηρίαση στη Βρετανία του Ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με νευροπαραλυτική ουσία, έχει προκαλέσει μια τεράστια κρίση, που ολοένα και μεγαλώνει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις