Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσε το σενάριο περί σκευωρίας – Θα αποπέμψεις τον Άδωνι;
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσε το σενάριο περί σκευωρίας – Θα αποπέμψεις τον Άδωνι;

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και σε στελέχη της εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας. Ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι κατέρρευσε το σενάριο περί σκευωρίας που υποστήριζε η ΝΔ για την υπόθεση Novartis. Ο πρωθυπουργός, με αφορμή με νέα δημοσιεύματα και αποκαλύψεις για την υπόθεση υποστηρίζει ότι με βάση […]

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και σε στελέχη της εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι κατέρρευσε το σενάριο περί σκευωρίας που υποστήριζε η ΝΔ για την υπόθεση Novartis.

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή με νέα δημοσιεύματα και αποκαλύψεις για την υπόθεση υποστηρίζει ότι με βάση τα νέα στοιχεία, τον Φεβρουάριο του 2017 ήταν η ίδια η εταιρεία που χαρακτήριζε ως «εμπλεκόμενους» στην υπόθεση κορυφαίους υπουργούς όπως τον σημερινό αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Στη συνέχεια ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν πρόκειται να αποπέμψει τον αντιπρόεδρο του.

Άδωνις: Οι σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού:

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που βλέπουν σήμερα τη δημοσιότητα και αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας.

Τον Φεβρουάριο του 2017 που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο, ούτε “κουκουλοφόροι” -κατά τη ΝΔ -μάρτυρες.

Τότε, όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί “φέρονται να εμπλέκονται” και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας.

Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis.

Μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις η ΝΔ οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις:

Εμμένει ακόμη στο αστείο επιχείρημα περί σκευωρίας;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη αντιπρόεδρος της ΝΔ;

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις