Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγαθονήσι: 16 οι νεκροί, ανάμεσά τους 5 παιδιά
ΕΛΛΑΔΑ

Αγαθονήσι: 16 οι νεκροί, ανάμεσά τους 5 παιδιά

Ανασύρονται σοροί από την θάλασσα… Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στο Αγαθονήσι. Το ξύλινο σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 16 σοροί, ανάμεσα στις οποίες και πέντε παιδιών. Η επιχείρηση του Λιμενικού ξεκίνησε όταν στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν στις ακτές του νησιού […]

Ανασύρονται σοροί από την θάλασσα…

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στο Αγαθονήσι.

Το ξύλινο σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 16 σοροί, ανάμεσα στις οποίες και πέντε παιδιών.

Η επιχείρηση του Λιμενικού ξεκίνησε όταν στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν στις ακτές του νησιού δύο άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι και ενημέρωσαν για το ναυάγιο.

Αμέσως μετά, το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε αυτή μετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά του Λιμενικού, κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν 20 πρόσφυγες και μετανάστες. Νεώτερες πληροφορίες, όμως, ανεβάζουν τον αριθμό των επιβατών στους 22, με τις δυνάμεις του Λιμενικού να συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις