Αμερικανοί ερευνητές στέλνουν στο εδώλιο Έλληνες – Κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αμερικανοί ερευνητές στέλνουν στο εδώλιο Έλληνες – Κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Το Εθνικό Κέντρο για αγνοούμενα και παιδιά που έχουν υποστεί εκμετάλλευση των Ηνωμένων Πολιτειών… στέλνει στο εδώλιο δύο Έλληνες, με την κατηγορία της πορνογραφίας και για πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου! Η έρευνα  της  NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), αφορά κατοχή τέτοιου υλικού από έναν 43χρονο στην Αττική και έναν 24χρονο στην Κεντρική Μακεδονία. Η αμερικανική υπηρεσία ήταν εκείνη […]

17.03.2018 | 10:50

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το Εθνικό Κέντρο για αγνοούμενα και παιδιά που έχουν υποστεί εκμετάλλευση των Ηνωμένων Πολιτειών… στέλνει στο εδώλιο δύο Έλληνες, με την κατηγορία της πορνογραφίας και για πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου!

Η έρευνα  της  NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), αφορά κατοχή τέτοιου υλικού από έναν 43χρονο στην Αττική και έναν 24χρονο στην Κεντρική Μακεδονία.

Η αμερικανική υπηρεσία ήταν εκείνη που ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στην οικία του 43χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  τρεις  φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητό μέσω αποθήκευσης τύπου USB και τρεις  συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, από την  έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ανευρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και χρηματικών συναλλαγών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω εταιρείας χρηματικών εμβασμάτων προς χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, με σκοπό την αγορά σχετικού πρωτογενούς υλικού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο 43χρονος συλληφθείς παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.

Η Αστυνομία σημειώνει ότι και κατά το παρελθόν είχε ξανά συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά  24χρονο, ο οποίος συνελήφθη για προμήθεια, κατοχή και προσφορά υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια, μέσω διαδικτύου.

Τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας τέθηκαν και εδώ υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου, που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος, σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 24χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, τα οποία και θα αποσταλούν στο εγκληματολογικό για περαιτέρω  διερεύνηση.

Ο 24χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.

Με την απειλή λοστού, άρπαξαν το εφάπαξ ιερέα

Exit mobile version