Αυτό το είδος χειραψίας «προδίδει» αν είσαι υγιής

ΥΓΕΙΑ

Αυτό το είδος χειραψίας «προδίδει» αν είσαι υγιής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Η δυνατή χειραψία μαρτυρά αν έχεις μια υγιή καρδιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο διαπίστωσαν ότι η δύναμη μιας χειραψίας αποτελεί ένα «φθηνό» να ανακαλύψει κανείς τι συμβαίνει με την καρδιακή του υγεία. Διαβάστε ακόμα: Προσοχή με τα αναψυκτικά διαίτης – Τι κινδύνους κρύβουν; Οι […]

16.03.2018 | 10:16

Η δυνατή χειραψία μαρτυρά αν έχεις μια υγιή καρδιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο διαπίστωσαν ότι η δύναμη μιας χειραψίας αποτελεί ένα «φθηνό» να ανακαλύψει κανείς τι συμβαίνει με την καρδιακή του υγεία.

Διαβάστε ακόμα: Προσοχή με τα αναψυκτικά διαίτης – Τι κινδύνους κρύβουν;

Οι ερευνητές εξέτασαν πάνω από 5.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 μεταξύ 2006 και 2010 σε 22 κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες δεν είχαν ιστορικό καρδιακών παθήσεων. Τους ζητήθηκε να πιέσουν τη λαβή όσο το δυνατόν πιο δυνατά επί τρία δευτερόλεπτα με κάθε χέρι, ενώ απάντησαν και σε εκτενές ερωτηματολόγιο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πιο δυνατή χειραψία συνδέεται με πιο υγιή κατασκευή και λειτουργία της καρδιάς, ενώ η αδύναμη χειραψία με μεγαλύτερο κίνδυνο μακροχρόνιων βλαβών από καρδιακές παθήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Καρκίνος του μαστού: Οι «χρυσές» συμβουλές για να μείνεις υγιής

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης Δρ. Steffen Petersen, η δύναμη της χειρολαβής θα μπορούσε να επιτρέψει την ταχύτερη αναγνώριση των ατόμων που κινδυνεύουν να αναπτύξουν καρδιαγγειακή νόσο.

Exit mobile version