Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Σοκαριστικές και ασυγχώρητες οι βρετανικές κατηγορίες για τον Πούτιν»
ΚΟΣΜΟΣ

«Σοκαριστικές και ασυγχώρητες οι βρετανικές κατηγορίες για τον Πούτιν»

Σοκαριστικές και ασυγχώρητες είναι οι βρετανικές κατηγορίες ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενεπλάκη στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στην Αγγλία, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο. Οι δηλώσεις έγιναν ως απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον. «Οποιαδήποτε αναφορά ή μνεία στον πρόεδρό μας σε σχέση με αυτό είναι σοκαριστική και ασυγχώρητη παραβίαση των διπλωματικών κανόνων κόσμιας συμπεριφοράς», […]

Σοκαριστικές και ασυγχώρητες είναι οι βρετανικές κατηγορίες ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενεπλάκη στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στην Αγγλία, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Οι δηλώσεις έγιναν ως απάντηση στον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

«Οποιαδήποτε αναφορά ή μνεία στον πρόεδρό μας σε σχέση με αυτό είναι σοκαριστική και ασυγχώρητη παραβίαση των διπλωματικών κανόνων κόσμιας συμπεριφοράς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τζόνσον: Εξαιρετικά πιθανό να αποφάσισε ο Πούτιν τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ

Οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου και Ρωσίας βαδίζουν προς ολική ρήξη.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον κάλεσε τη Μόσχα «να φύγει και να το βουλώσει» μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ σε αγγλικό έδαφος.

Σε μια σπάνια κίνηση κορυφής, οι ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας, Μ. Βρετανίας και Γερμανίας συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία στοχοποιούν τη Ρωσία ως υπεύθυνη για τη δολοφονική ενέργεια.

Ουίλιαμσον: Η Ρωσία να το βουλώσει και να φύγει

Οι Ντόναλντ Τραμπ, Εμανουέλ Μακρόν, Τερέζα Μέι και Άνγκελα Μέρκελ αναφέρουν ότι οι τέσσερις χώρες τους καταδικάζουν «με απέχθεια» την επίθεση κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, στο Σάλσμπερι της νότιας Αγγλίας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τέσσερις αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων σημειώνουν ότι πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που γίνεται χρήση νευροτοξικού παράγοντα στρατιωτικού επιπέδου στην Ευρώπη, ενώ υπογραμμίζουν ότι η επίθεση απειλεί «την ασφάλεια όλων μας».

Αναφέρουν ακόμη ότι «δεν υπάρχει άλλη εύλογη εναλλακτική εξήγηση πέραν της ευθύνης της Ρωσίας για την επίθεση στο Σάλσμπερι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις