Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ: Νέα κόκκινη… κάρτα από τον Τραμπ – Σε ποιον θα δώσει «φύλλο πορείας»;
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα κόκκινη… κάρτα από τον Τραμπ – Σε ποιον θα δώσει «φύλλο πορείας»;

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως ετοιμάζει κι άλλη απόλυση υψηλόβαθμου στελέχους. Μετά την «καρατόμηση» του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο τριάστερος στρατηγός Xέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ θα είναι ο επόμενος. Πρόκειται για τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας. Διαβάστε ακόμα: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν και Μέρκελ – Τι συζήτησαν; Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, ο πλανητάρχης αναζητά ήδη τον διάδοχο του ΜακΜάστερ, αλλά […]

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως ετοιμάζει κι άλλη απόλυση υψηλόβαθμου στελέχους.

Μετά την «καρατόμηση» του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο τριάστερος στρατηγός Xέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ θα είναι ο επόμενος. Πρόκειται για τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας.

Διαβάστε ακόμα: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν και Μέρκελ – Τι συζήτησαν;

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, ο πλανητάρχης αναζητά ήδη τον διάδοχο του ΜακΜάστερ, αλλά αφήνει να περάσει κάποιο διάστημα για να μην τον ταπεινώσει.

Και όπως είναι αναμενόμενο επικρατεί αναστάτωση στον Λευκό Οίκο καθώς… φουντώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να ετοιμάζεται να πάρει την παραπάνω απόφαση.

Ανάλογο ρεπορτάζ είχαν και οι New York Times, οι οποίοι μάλιστα έγραψαν ότι έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα προσωπάρχη και στρατηγού ε.α. Τζον Κέλι. Ένα άλλο άνομα που παίζει για τη διαδοχή του είναι και εκείνο του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον.

Όπως υποστηρίζει ο ξένος Τύπος, ο Αμερικανός Πρόεδρος επιθυμεί να περιβάλλεται μόνο από συμβούλους που δεν του αντιλέγουν, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή που εκείνος χαράζει.

Διαβάστε ακόμα: Στην Αθήνα τον Μάιο ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα

Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τον υποστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ στη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ως διάδοχο του επίσης στρατηγού ε.α. Μάικλ Φλιν.

Πάντως, ο Τραμπ είχε επιλέξει έναν στρατιωτικό, ο οποίος είναι γνωστός για την τάση που έχει να διαχωρίζει τη θέση του, αλλά και να προκαλεί τους ανωτέρους του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις