Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πατέρας, μητέρα και κόρη στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας, μητέρα και κόρη στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Του Πέτρου Καρσιώτη Πατέρας, μητέρα και κόρη,  συναποτελούσαν το νέο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κατερίνης! Ο ένας Έλληνας εντόπιζε τα ζευγάρια που ήθελαν μωρό Στο ίδιο κύκλωμα ως συνεργοί κατηγορούνται και δύο Έλληνες, ο ένας από τους οποίους είχε το ρόλο του εντοπισμού άτεκνων ζευγαριών Ελλήνων, οι οποίοι αφού δεν μπορούσαν να […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πατέρας, μητέρα και κόρη,  συναποτελούσαν το νέο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κατερίνης!

Ο ένας Έλληνας εντόπιζε τα ζευγάρια που ήθελαν μωρό

Στο ίδιο κύκλωμα ως συνεργοί κατηγορούνται και δύο Έλληνες, ο ένας από τους οποίους είχε το ρόλο του εντοπισμού άτεκνων ζευγαριών Ελλήνων, οι οποίοι αφού δεν μπορούσαν να υιοθετήσουν μέσα από τη νόμιμη, πλην με πολλές δυσκολίες οδό, πλήρωναν, για να σφίξουν ένα μωράκι στην αγκαλιά τους.

Έδιναν μωρά σε ζευγάρια σε Πιερία και Αττική

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Κατερίνης, εξακριβώθηκε η δράση κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στις παράνομες υιοθεσίες βρεφών από άτεκνα ζευγάρια σε Πιερία και Αττική.

Δικογραφία κατά 5 ατόμων

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος 46χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, της 45χρονης γυναίκας του και της 28χρονης κόρη του, καθώς και 2 ημεδαπών ηλικίας 61 (άνδρας) και 67 (γυναίκα) ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσίας και σύσταση συμμορίας.

Η οικογένεια εντόπιζε στη Βουλγαρία εγκυμονούσες

Από την έρευνα  εξακριβώθηκε ότι ο 46χρονος μαζί με την 45χρονη και την 28χρονη, αρχικά εντόπιζαν στη Βουλγαρία εγκυμονούσες γυναίκες και τις έπειθαν να παραδώσουν έναντι αμοιβής σε άτεκνα ζευγάρια στην Ελλάδα, τα νεογνά που θα γεννούσαν.

Γεννούσαν σε κλινικές της Πιερίας ή της Αττικής

Στη συνέχεια τις μετέφεραν σε οικία στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούνταν σε κλινικές της Πιερίας ή της Αττικής.

Μετά τον τοκετό η 67χρονη μετέβαινε μαζί με την βιολογική μητέρα σε ληξιαρχείο της περιοχής για την έκδοση και παραλαβή της ληξιαρχικής πράξης γέννησης.

Στα 20.000 ευρώ η τιμή

Ακολούθως παρέδιδαν τα νεογνά σε άτεκνα ζευγάρια ημεδαπών, τα οποία εντόπιζε ο 61χρονος, αντί χρηματικού ποσού που ανέρχονταν μέχρι τις 20.000 ευρώ.

Πέντε παράνομες υιοθεσίες

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2016 ενέχονται σε δύο παράνομες υιοθεσίες στην Κατερίνη και σε τρεις παράνομες υιοθεσίες στην Αττική.

Περιλαμβάνονται και οι βιολογικές μητέρες

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται και οι 5 βιολογικές μητέρες των βρεφών ηλικίας 23 έως 40 ετών, όλες υπήκοοι Βουλγαρίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Διαβάστε ακόμη:

Μια μητέρα, οι γιοι της και η μνηστή του ενός στη σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ (pics)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις