Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / «Διώξε» τη μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα σου
PLUS

«Διώξε» τη μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα σου

Η μυρωδιά του τσιγάρου είναι ιδιαίτερως ενοχλητική, πολλές φορές ακόμη και για τον ίδιο τον καπνιστή, παρότι μπορεί να την έχει συνηθίσει. Σίγουρα, όμως ακόμη περισσότερο ενοχλητική είναι για  όσους δεν καπνίζουν. Η νικοτίνη έχει την κακή συνήθεια να εισχωρεί στα μαλλιά, τα ρούχα και την ατμόσφαιρα και να γίνεται ιδιαιτέρως ενοχλητική. Όλοι γνωρίζουμε, πως […]

Η μυρωδιά του τσιγάρου είναι ιδιαίτερως ενοχλητική, πολλές φορές ακόμη και για τον ίδιο τον καπνιστή, παρότι μπορεί να την έχει συνηθίσει.

Σίγουρα, όμως ακόμη περισσότερο ενοχλητική είναι για  όσους δεν καπνίζουν. Η νικοτίνη έχει την κακή συνήθεια να εισχωρεί στα μαλλιά, τα ρούχα και την ατμόσφαιρα και να γίνεται ιδιαιτέρως ενοχλητική.

Όλοι γνωρίζουμε, πως για να διώξουμε τη μυρωδιά από το ρούχο αρκεί να το βγάλουμε στη βεράντα να αεριστεί.

Η μουστάρδα… αλλιώς: Τρία πράγματα που μπορείς να κάνεις!

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να «πάψουν» τα ρούχα να μυρίζουν τσιγάρο. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Μην βάζετε ποτέ ρούχο που μυρίζει τσιγάρο στα άπλυτα γιατί θα μυρίσουν και τα υπόλοιπα.

Βάλετε το ρούχο που μυρίζει σε μία πλαστική σακούλα και να προσθέστε μέσα στη σακούλα μερικά χαρτάκια αρωματισμένα με αιθέρια έλαια. Αφήστε τα εκεί για μερικές ώρες και το ρούχο σας θα μυρίζει πολύ καλύτερα.

Για να μην «κολλάνε» τσιγαρίλα και τα άλλα ρούχα που έχετε στην ντουλάπα σας μπορείτε να βάλετε ένα-δυο ξυλάκια κανέλας ή λίγο γαρύφαλλο για να μοσχομυρίσει όλη η ντουλάπα.

2 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το ληγμένο γιαούρτι

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στο πλύσιμο των ρούχων και διώχνει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Τέλος, για να διώξετε την μυρωδιά πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο βάλτε σε μία πλαστική σακούλα το ρούχο ή τα ρούχα που μυρίζουν, προσθέστε 2-3 κ.σ. μαγειρική σόδα και 1/2 καπάκι μαλακτικό ρούχων. Ανακινήστε τη σακούλα καλά, αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν για λίγη ώρα και μετά πλύντε το κανονικά στο πλυντήριο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις