Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στο εδώλιο σήμερα ο Αμβρόσιος: “Φτύστε τους, αυτούς τους ξεφτιλισμένους”
ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο σήμερα ο Αμβρόσιος: “Φτύστε τους, αυτούς τους ξεφτιλισμένους”

Δικάζεται σήμερα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Αφορμή ένα άρθρο του Αμβρόσιου με τίτλο «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι! – Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια, φτύστε τους!». Το κείμενο αναφερόταν  στην ομοφυλοφιλία και προέτρεπε τους «υπόλοιπους» να αποδοκιμάσουν τους ομοφυλόφιλους. Jesus Christ Superstar: […]

Δικάζεται σήμερα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Αφορμή ένα άρθρο του Αμβρόσιου με τίτλο «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι! – Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια, φτύστε τους!».

Το κείμενο αναφερόταν  στην ομοφυλοφιλία και προέτρεπε τους «υπόλοιπους» να αποδοκιμάσουν τους ομοφυλόφιλους.

Jesus Christ Superstar: Μήνυση Αμβρόσιου και Σεραφείμ- «Απαντούν» με συγκέντρωση

Μέσω του άρθρου που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβρη του 2015, προέτρεπε τους πιστούς να εναντιωθούν στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!», έγραφε χαρακτηριστικά.

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», σημείωνε.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο του Αιγίου, συγκεντρώθηκαν αντιεξουσιαστές, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους ομοφυλόφιλους, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον μητροπολίτη.

Ισχυρή είναι και η παρουσία του κλήρου.

Ο Αμβρόσιος γονατίζει δακρυσμένος και ζητά άφεση αμαρτιών (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις