Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Έφοδος» του Ρουβίκωνα σε εταιρεία στο Μαρκόπουλο
ΕΛΛΑΔΑ

«Έφοδος» του Ρουβίκωνα σε εταιρεία στο Μαρκόπουλο

Τα μέλη του Ρουβίκωνα δημοσίευσαν μήνυμα στο indymedia, αναφέροντας πως πραγματοποίησαν «έφοδο» στο εργοτάξιο της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ» στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου πριν από λίγες μέρες σκοτώθηκε 46χρονος εργαζόμενος. Στην ανακοίνωσή τους, καταγγέλουν «εγκληματικές ελλείψεις συντηρήσεων και ελέγχων». «Με τη σημερινή μας παρέμβαση στέλνουμε δύο εντελώς διαφορετικά μηνύματα, σε δύο εντελώς διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Προς τα αφεντικά, […]

Τα μέλη του Ρουβίκωνα δημοσίευσαν μήνυμα στο indymedia, αναφέροντας πως πραγματοποίησαν «έφοδο» στο εργοτάξιο της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ» στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου πριν από λίγες μέρες σκοτώθηκε 46χρονος εργαζόμενος.

Στην ανακοίνωσή τους, καταγγέλουν «εγκληματικές ελλείψεις συντηρήσεων και ελέγχων».

«Με τη σημερινή μας παρέμβαση στέλνουμε δύο εντελώς διαφορετικά μηνύματα, σε δύο εντελώς διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Προς τα αφεντικά, πως όσο μεγαλώνει η λίστα με τους δολοφονημένους ανθρώπους της τάξης που παλεύει καθημερινά για την επιβίωση της, που παράγει όλο τον πλούτο της κοινωνίας, τόσο θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να περάσουμε στην αντεπίθεση με κάθε μέσο», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Μαρτίου, όταν αποκόπηκε η τροχαλία γερανού και καταπλάκωσε τον 46χρονο εργαζόμενο στις κατασκευές.

Για το νέο εργατικό δυστύχημα πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας οι οικοδόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με βασικά αιτήματα τις αυξήσεις στα μεροκάματα, συμβάσεις εργασίας με βάση τις ανάγκες τους και αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις