5 τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο

ΥΓΕΙΑ

5 τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Για μια ξεχωριστή ερωτική βραδιά με το σύντροφο σας,  ίσως να αρκεί κάτι πολύ απλό: ένα καλό γεύμα. Η σεξουαλική ορμή  περνάει από το στομάχι και συγκεκριμένα, ΘΑ  αναφέρουμε πέντε τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές. Ψημένη πατάτα Η πατάτα περιέχει κάλιο, ένα ισχυρό θρεπτικό συστατικό, που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών των […]

14.03.2018 | 09:19

Για μια ξεχωριστή ερωτική βραδιά με το σύντροφο σας,  ίσως να αρκεί κάτι πολύ απλό: ένα καλό γεύμα. Η σεξουαλική ορμή  περνάει από το στομάχι και συγκεκριμένα, ΘΑ  αναφέρουμε πέντε τροφές που θεωρούνται αφροδισιακές.

Ψημένη πατάτα

Η πατάτα περιέχει κάλιο, ένα ισχυρό θρεπτικό συστατικό, που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών των γεννητικών οργάνων. Αυτό δημιουργεί τα συναισθήματα της σεξουαλικής διέγερσης.

Κόκκινο κρασί

Με βάση μια μελέτη του Journal of Sexual Medicine οι γυναίκες εκείνες, που είχαν καταναλώσει ένα ή δύο ποτήρια κρασί είχαν μεγαλύτερη σεξουαλική διάθεση και δραστηριότητα από ότι αυτές που δεν είχαν πιει αλκοόλ. Η φλούδα των σταφυλιών έχει υψηλή συγκέντρωση φλαβονοειδών, που αυξάνουν τη ροή του αίματος σε βασικά σημεία του σώματος, όπως και τα γεννητικά όργανα.

Μαύρη σοκολάτα

Σε αντίθεση με την απλή σοκολάτα η μαύρη έχει τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών πολυφαινολών και τα χαμηλότερα επίπεδα ζάχαρης – ουσία που ευθύνεται για τη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Το κακάο αντιθέτως, αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης που ανεβάζει την ευχάριστη διάθεση στα ύψη και μπορεί να αυξήσει την ενέργεια αλλά και το αίσθημα ευφορίας.

Μήλα σε κάθε απόχρωση

Σύμφωνα με μια ιταλική έρευνα, γυναίκες που κατανάλωναν συστηματικά αυτό το φρούτο, που είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά τα οποία αυξάνουν τη σεξουαλική ορμή, απολάμβαναν περισσότερο τις σεξουαλικές τους επαφές.

Στρείδια

Τα οστρακοειδή είναι γεμάτα ψευδάργυρο. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα ψευδαργύρου στον οργανισμό τους, έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή από αυτές με χαμηλότερα επίπεδα. Επίσης, τα στρείδια περιέχουν αμινοξέα που πυροδοτούν την παραγωγή των ορμονών που ευθύνονται για την αυξημένη λίμπιντο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version