Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καββαδία: Αδιαπραγμάτευτες οι εθνικές μας θέσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καββαδία: Αδιαπραγμάτευτες οι εθνικές μας θέσεις

Τις αδιαπραγμάτευτες  θέσεις της χώρας, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτών, επεσήμανε η Αννέτα Καββαδία. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο Παρίσι για τις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η κ. Καββαδία τόνισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η […]

Τις αδιαπραγμάτευτες  θέσεις της χώρας, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτών, επεσήμανε η Αννέτα Καββαδία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο Παρίσι για τις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η κ. Καββαδία τόνισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία δημιουργεί ένταση στις διμερείς μας σχέσεις, όμως στη σημερινή συγκυρία η γειτονική χώρα αποτυπώνει και στην εξωτερική της πολιτική τις πολλαπλές κρίσεις που σοβούν στο εσωτερικό της».

Κασιμάτη σε Συμβούλιο της Ευρώπης: Να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τους στρατιωτικούς

«Οι εθνικές μας θέσεις είναι αδιαπραγμάτευτες και εκφράστηκαν ξεκάθαρα από τα πιο επίσημα χείλη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας τις επανέλαβε παρουσία του Τούρκου Προέδρου κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας».

Η κ. Καββαδία, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την απάντηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντόναλντ Τουσκ προς την Τουρκική κυβέρνηση.

Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται ότι τα ελληνικά είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και ως εκ τούτου οι όποιες προκλήσεις θα πρέπει να απαντώνται και μέσω  των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων.

Αναφερόμενη στους δύο Έλληνες αξιωματικούς, μίλησε για προσπάθεια τεχνητής όξυνσης εκ μέρους της Τουρκίας με αφορμή ένα σύνηθες περιστατικό που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, στηλιτεύοντας την εξάντληση, εκ μέρους της Τουρκίας «νομικίστικων» διαδικασιών που σε άλλες εποχές δε θα λάμβαναν τέτοια έκταση.

Κουβέλης: Οι δηλώσεις περί ομηρίας δεν υπηρετούν αυτό που διεκδικούμε (vid)

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε, «εξαντλούνται όλες οι διπλωματικές προσπάθειες ώστε οι δυο αξιωματικοί να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν.

Η Ελλάδα, κατέληξε η Αννέτα Καββαδία, «είναι μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, παράγοντας  σταθερότητας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, με προοπτικές, εγνωσμένα δικαιώματα και συμμάχους. Είμαστε αμετακίνητοι στα εθνικά μας δίκαια και εξυπακούεται ότι την κλιμάκωση της έντασης δεν την θέλει ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κύπρος, και με βάση τον κοινό νου, δε θα έπρεπε να τη θέλει ούτε η Τουρκία».

Αμυράς σε Καββαδία: «Εγώ αν είχα στείλει φαξ για να διοριστώ, δεν θα ‘μουν εδώ» (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις