Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τους επόμενους μήνες η συζήτηση για τα μέτρα του 2019
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τους επόμενους μήνες η συζήτηση για τα μέτρα του 2019

«Το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο στην εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος και στην διευθέτηση του ελληνικού χρέους», ανέφερε εκπρόσωπος του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού. H τοποθέτηση αυτή έγινε όταν ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που θέλουν το Ταμείο να δυναμιτίζει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αξιώνοντας τόσο την μείωση του αφορολόγητου από το 2019, όσο και την […]

«Το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο στην εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος και στην διευθέτηση του ελληνικού χρέους», ανέφερε εκπρόσωπος του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού.

H τοποθέτηση αυτή έγινε όταν ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που θέλουν το Ταμείο να δυναμιτίζει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αξιώνοντας τόσο την μείωση του αφορολόγητου από το 2019, όσο και την ταυτόχρονη περικοπή των συντάξεων και το πάγωμα των αντιμέτρων.

DW: Έλληνες άνεργοι – θύματα των εργασιακών «παραδείσων» της ΕΕ

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πρόσθεσε:

«Οι δύο προϋποθέσεις αυτές περί μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους αποτελούν πάγια θέση του Ταμείου εδώ και καιρό και μόνο με την εκπλήρωση τους θα καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση του προγράμματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ αναμένει πως «οι συζητήσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές και τις πολιτικές για το 2019 θα αρχίσουν με την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους τους επόμενους μήνες, όπως έχει συμφωνηθεί».

«88 μεταρρυθμίσεις σε 100 ημέρες»

 Μένουν 100 ημέρες για την Ελλάδα

Το χρονοδιάγραμμα παραείναι σφιχτό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να εφαρμόσει 88 μεταρρυθμίσεις σε 100 ημέρες», γράφει η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

«Έως την 21η Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα μεταρρυθμίσεων και λιτότητας».

Παράλληλα τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για τη χάραξη μια μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής «με την οποία πρόκειται να στηρίξει η Ελλάδα την έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας».

Ρέγκλινγκ: Να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές των συντάξεων το 2019

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις