Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τη θανατική ποινή στηρίζει ο κυβερνήτης της Φλώριντα για τον μακελάρη του Πάρκλαντ
ΚΟΣΜΟΣ

Τη θανατική ποινή στηρίζει ο κυβερνήτης της Φλώριντα για τον μακελάρη του Πάρκλαντ

Οι εισαγγελικές αρχές της Φλόριντα αναμένεται να ζητήσουν την εσχάτη των ποινών για τον Νίκολας Κρουζ, τον πρώην μαθητή του σχολείου του Πάρκλαντ, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 17 ανθρώπους μέσα στο σχολείο τον περασμένο μήνα. Όπως μεταδίδει το Reuters, η διαδικασία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο δικαστήριο, ωστόσο έχει ήδη διατυπωθεί η πρόταση από […]

Οι εισαγγελικές αρχές της Φλόριντα αναμένεται να ζητήσουν την εσχάτη των ποινών για τον Νίκολας Κρουζ, τον πρώην μαθητή του σχολείου του Πάρκλαντ, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 17 ανθρώπους μέσα στο σχολείο τον περασμένο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η διαδικασία είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο δικαστήριο, ωστόσο έχει ήδη διατυπωθεί η πρόταση από την εισαγγελία της κομητείας Broward. Ο Κρουζ αντιμετωπίζει 17 κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης και 17 κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, για την επίθεση στο σχολείο στις 14 Φεβρουαρίου, στην οποία σκοτώθηκαν 14 μαθητές και τρεις εργαζόμενοι.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα ανακοίνωσε, μέσω του εκπροσώπου του, πως στηρίζει την επιβολή της ποινής θανάτου στον Κρουζ. Οι δικηγόροι του Κρουζ επανέλαβαν την προσφορά τους να ομολογήσει την ενοχή του και οι αρχές να συμφωνήσουν πως δεν θα ζητήσουν την εσχάτη των ποινών.

Ο Κρουζ αναμένεται να βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα στο Φορτ Λότερντεϊλ.

Ο Daniel Reed, πατέρας ενός από τα παιδιά του σχολείου Stoneman Douglas, όπου άνοιξε πυρ ο Νίκολας Κρουζ, εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιβολή της ποινής θανάτου. «Δεν πιστεύω πως ο θάνατος θα φέρει πίσω τις ζωές των 17 ανθρώπων που σκοτώθηκαν και σίγουρα δεν λύνει τα πρόβλημα της βίας των όπλων» τόνισε.

Η 17χρονη Ashley Schulman, μαθήτρια στο ίδιο σχολείο, είναι υπέρ της καταδίκης του Κρουζ σε εκτέλεση. «Νομίζω πως η τιμωρία θα απονείμει δικαιοσύνη στις οικογένειες των θυμάτων» δήλωσε στο Reuters.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις