Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στίβεν Χόκινγκ: Όταν επισκέφτηκε την Κρήτη
ΕΛΛΑΔΑ

Στίβεν Χόκινγκ: Όταν επισκέφτηκε την Κρήτη

Ο Στίβεν Χόκινγκ, πριν από περίπου 20 χρόνια, επισκέφτηκε την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη στο πλαίσιο μιας διάλεξής του. Αμφισβητώντας τον Αϊνστάιν, ο σπουδαίος αστροφυσικός έδωσε μία διάλεξη που άφησε… εποχή. «Δεν πιστεύω ότι ο Αϊνστάιν ανακάλυψε την τέλεια ενοποιημένη θεωρία. Δούλευε σε λάθος κατεύθυνση διότι δεν πίστευε στην Κβαντική, που είναι βασική στη Φυσική. Αν είχε […]

Ο Στίβεν Χόκινγκ, πριν από περίπου 20 χρόνια, επισκέφτηκε την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη στο πλαίσιο μιας διάλεξής του.

Αμφισβητώντας τον Αϊνστάιν, ο σπουδαίος αστροφυσικός έδωσε μία διάλεξη που άφησε… εποχή. «Δεν πιστεύω ότι ο Αϊνστάιν ανακάλυψε την τέλεια ενοποιημένη θεωρία. Δούλευε σε λάθος κατεύθυνση διότι δεν πίστευε στην Κβαντική, που είναι βασική στη Φυσική. Αν είχε ανακαλύψει μια ενοποιημένη θεωρία θα την είχε δημοσιεύσει».

Προσκεκλημένος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παραχώρησε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1998 διάλεξη στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής. Μάλιστα, έδωσε και συνέντευξη Τύπου στο Candia Maris, απαντώντας σε έξι ερωτήσεις παρισταμένων δημοσιογράφων και μη.

Διαβάστε ακόμα: «Έφυγε» ο Στίβεν Χόκινγκ: Σπουδαίο μυαλό, κανόνας στην εξαίρεση (pics-vid)

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μεσόγειος», «είμαι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν ξεχνώ ότι είμαι στη Γη. Αν και η γυναίκα μου πολλές φορές, πιστεύει ότι προέρχομαι από άλλο πλανήτη».

Και προσέθεσε: «Ενδιαφέρομαι για την ανθρώπινη φυλή. Όμως έχουμε φτιάξει τόσα πράγματα, που σήμερα να έχουμε τη δύναμη να καταστρέψουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο. Έχουμε την τεχνολογία να κάνουμε ότι θέλουμε. Ελπίζω όμως να έχουμε τη σοφία να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη αυτή για να αναπτυχθούμε ως ανθρώπινο είδος και να εποικήσουμε το γαλαξία».

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις