Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / 4 «υγιεινές» τροφές με κρυφή ζάχαρη
ΥΓΕΙΑ

4 «υγιεινές» τροφές με κρυφή ζάχαρη

Η ζάχαρη αυξάνει το αίσθημα της πείνας και της  κούρασης, προκαλεί τερηδόνα, βλάπτει το έντερο, στερεί λάμψη από το δέρμα και γενικά είναι ένας εχθρός στην υγεία ενός ανθρώπου. Η προσθήκη ζάχαρης σε αγαπημένα τρόφιμα και ποτά είναι επιβαρυντική για τη γραμμή μας αλλα όσο και να προσπαθούμε να τη μειώσουμε εκείνη πάντα κάπως καταφέρνει […]

Η ζάχαρη αυξάνει το αίσθημα της πείνας και της  κούρασης, προκαλεί τερηδόνα, βλάπτει το έντερο, στερεί λάμψη από το δέρμα και γενικά είναι ένας εχθρός στην υγεία ενός ανθρώπου.

Η προσθήκη ζάχαρης σε αγαπημένα τρόφιμα και ποτά είναι επιβαρυντική για τη γραμμή μας αλλα όσο και να προσπαθούμε να τη μειώσουμε εκείνη πάντα κάπως καταφέρνει να «μπαίνει» στον οργανισμό μας. Δείτε 4 τροφές, που έχουν ζάχαρη και τις καταναλώνουμε πολύ συχνά.

Δημητριακά: Τα δημητριακά  δεν είναι τόσο «αθώα» για τη γραμμή μας. Αν έχουν γλυκιά γεύση (πχ. φρούτων, σοκολάτας) έχουν αυξημένο θερμιδικό φορτίο και περιέχουν αρκετά γραμμάρια ζάχαρης. Οσο πιο πλούσια γεύση έχουν, τόσο πιο επιβαρυντικά είναι.

Μπάρες ενέργειας- πρωτεΐνης: Είναι γευστικές και μας δίνουν ενέργεια, αλλά παράλληλα μας επιβαρύνουν με θερμίδες λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη.

Γιαούρτι με γεύσεις: Για πολλούς είναι πιο ευχάριστο στη γεύση από ένα απλό, στραγγιστό γιαούρτι. Ομως, πίσω από αυτή την πλούσια γεύση κρύβεται προσθήκη ζάχαρης και κατ’επέκτασιν επιπρόσθετες θερμίδες.

Αποξηραμένα φρούτα: Αρκετά από αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (άλλωστε θεωρούνται «φυσικό γλύκισμα») και δεν είναι τόσο «αθώα» όσο φαίνονται από άποψη θερμίδων. Σε πολλές περιπτώσεις, η ζάχαρη είναι ένα βασικά τους συστατικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις