Τρίτη και 13 σήμερα! Γιατί θεωρείται γρουσούζικη ημέρα;

PLUS

Τρίτη και 13 σήμερα! Γιατί θεωρείται γρουσούζικη ημέρα;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

«Τρίτη και 13» γράφει σήμερα το ημερολόγιο και πολλοί την θεωρούν γρουσούζικη ημέρα. Γιατί όμως; Αν και για τους αγγλοσάξωνες η αντίστοιχη μέρα θεωρείται η«Παρασκευή και 13», στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ημέρα αντιμετωπίζεται με… σκόρδο. Viral: Η γάτα που δεν μπορείς να μαλώσεις ποτέ – Έχει μόνιμα αυτό το ύφος (pics) Μερικές «θεωρίες» είναι οι εξής: Η Άλωση […]

13.03.2018 | 10:57

«Τρίτη και 13» γράφει σήμερα το ημερολόγιο και πολλοί την θεωρούν γρουσούζικη ημέρα. Γιατί όμως;

Αν και για τους αγγλοσάξωνες η αντίστοιχη μέρα θεωρείται η«Παρασκευή και 13», στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ημέρα αντιμετωπίζεται με… σκόρδο.

Viral: Η γάτα που δεν μπορείς να μαλώσεις ποτέ – Έχει μόνιμα αυτό το ύφος (pics)

Μερικές «θεωρίες» είναι οι εξής:

  1. Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης έγινε στις 29 του Μάη 1453. Η μέρα ήταν Τρίτη, ενώ το άθροισμα των ψηφίων της χρονιάς βγάζει το νούμερο «13»
  2. Για όσους πιστεύουν στα ζώδια, την Τρίτη ο Άρης φέρεται να είναι «κυρίαρχος» πλανήτης, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει όταν αυτός «συγκυριαρχεί» με τον Κρόνο. Καθώς κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς μέσα στο 24άωρο συμβαίνει αυτό, αντιμετωπίζεται όλη η μέρα σαν «γρουσούζικη»
  3. Σύμφωνα με την παράδοση, ο μυστικός δείπνος του Ιησού Χριστού με τους μαθητές του είχε 13 άτομα (οι 12 μαθητές + ο Χριστός), και τον ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα
  4. Ο αριθμός 13 «σπάει» την υποτιθέμενη αρμονία του 12: 12 ήταν οι θεοί του Ολύμπου, οι άθλοι του Ηρακλή, οι φυλές του Ισραήλ, οι 12 προαναφερθέντες μαθητές του Χριστού, τα 12 Ευαγγέλια.

Δεν φαντάζεστε πως πληρώνουν οι πελάτες για το γεύμα τους! (pics)

Πάντως, και σε άλλες χώρες, όπως την Ισπανία, υπάρχει η παροιμία: «Την Τρίτη, μην παντρεύεσαι και μην ξεκινάς ταξίδι».

Exit mobile version