Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πεντακάθαρος νεροχύτης με απλά βήματα
PLUS

Πεντακάθαρος νεροχύτης με απλά βήματα

Ο πιο υγιεινός τρόπος για να καθαρίσετε τον νεροχύτης σας είναι με χλωρίνη ή ξίδι. Ακολουθήστε τα βήματα: Απολυμάντε σωστά. Γεμίστε τον  νεροχύτη με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη. Αφήστε το μείγμα να δράσει και στη συνέχεια βουτήξτε μέσα ένα σφουγγάρι. Ξεκινήστε να τρίβετε τα χερούλια, τη βρύση και γενικά […]

Ο πιο υγιεινός τρόπος για να καθαρίσετε τον νεροχύτης σας είναι με χλωρίνη ή ξίδι. Ακολουθήστε τα βήματα:

Απολυμάντε σωστά. Γεμίστε τον  νεροχύτη με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μια κουταλιά της σούπας χλωρίνη. Αφήστε το μείγμα να δράσει και στη συνέχεια βουτήξτε μέσα ένα σφουγγάρι. Ξεκινήστε να τρίβετε τα χερούλια, τη βρύση και γενικά τις επιφάνειες φορώντας πάντα προστατευτικά γάντια.

Πολύ σημαντικό είναι πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε τον νεροχύτη σας είναι να ξέρετε από τι υλικό είναι φτιαγμένος για να μην χρησιμοποιήσετε κάτι που θα τον βλάψει ανεπανόρθωτα. Στη συνέχεια, όταν καθαριστεί ο νεροχύτης σας φροντίστε να μην ξαναλερωθεί με δύσκολους λεκέδες. Όταν κάτι στάζει σε αυτόν, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα, αφήστε τη να δράσει και ξεπλύντε.

Τέλος, διατηρήστε τον νεροχύτη σας πεντακάθαρο με αυτή τη μαγική συνταγή. Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείτε 1 φλ. μαγειρική σόδα, 1 φλ. αλάτι, 1/4 φλ. κρέμα ταρτάρ. Ανακατέψτε τα υλικά και τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο που κλείνει καλά. Κάθε 2-3 εβδομάδες ρίξτε 1/2 φλ. από το μείγμα μέσα στον νεροχύτη σας φροντίζοντας να πάει το υγρό στις σωληνώσεις. Ρίξτε στη συνέχεια 1 λίτρο ζεστό νερό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις