Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Έρχονται χιλιάδες απονομές κύριων συντάξεων
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Έρχονται χιλιάδες απονομές κύριων συντάξεων

Με πολύ έντονους ρυθμούς εργάζεται ο ΕΦΚΑ προκειμένου να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερες συντάξεις το προσεχές διάστημα. Στόχος του φορέα είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απονομής για 25.000 κύριες συντάξεις έως τα τέλη Απριλίου. Για αυτό και προγραμματίζεται να υπάρξει εμβόλιμη διαδικασία καταβολής συντάξεων, αμέσως μετά το Πάσχα. Πρόκειται για όλες τις αιτήσεις που […]

Με πολύ έντονους ρυθμούς εργάζεται ο ΕΦΚΑ προκειμένου να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερες συντάξεις το προσεχές διάστημα.

Στόχος του φορέα είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απονομής για 25.000 κύριες συντάξεις έως τα τέλη Απριλίου.

Για αυτό και προγραμματίζεται να υπάρξει εμβόλιμη διαδικασία καταβολής συντάξεων, αμέσως μετά το Πάσχα.

Πρόκειται για όλες τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί το 2016, χρονιά που τέθηκε εν ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου, που άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν οι εισφορές Φεβρουαρίου – Δείτε τι θα πληρώσετε

Ουσιαστικά, για το συγκεκριμένο έτος ο ΕΦΚΑ έχει διαχωρίσει τις αιτήσεις σε δύο κατηγορίες:

Αυτές που υποβλήθηκαν πριν από τις 13 Μαΐου 2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό και σε εκείνες που υποβλήθηκαν μετά την ημερομηνία αυτή.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι όλες αυτές οι αιτήσεις, θα καταστεί εφικτό να απονεμηθούν στους δικαιούχους, έως τα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Στις προθέσεις του ΕΦΚΑ είναι να πραγματοποιηθούν και άλλες εμβόλιμες καταβολές, διαδοχικά τους επόμενους μήνες, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Αν η πορεία απονομής των συντάξεων που εκκρεμούν και οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 84.000 συνεχιστεί ομαλά, στον ΕΦΚΑ πιστεύουν ότι έως τον Αύγουστο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι τότε, θα υπάρχουν μόνο εκκρεμότητες από τους τελευταίους τρεις μήνες.

Προσοχή: Ανείσπρακτα ενοίκια – Πώς θα απαλλαγείτε από τον φόρο

Ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Εργασίας, σε συμφωνία με τους δανειστές, είναι οι εκκρεμότητες στις κύριες συντάξεις να έχουν εκλείψει έως τα τέλη Ιουνίου της χρονιάς.

Αυτό βέβαια μοιάζει ανέφικτο.

Από την άλλη, στο υπουργείο πιστεύουν πως οι Θεσμοί θα κάνουν τα στραβά μάτια, αρκεί να δουν πως σιγά- σιγά η κατάσταση με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, εξομαλύνεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις