Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Βασιλειάδης: Όταν ο κ. Σαββίδης κάνει αυτή την «μπούκα» τι θα πω εγώ στον 18χρονο;
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βασιλειάδης: Όταν ο κ. Σαββίδης κάνει αυτή την «μπούκα» τι θα πω εγώ στον 18χρονο;

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου Για την διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο έχοντας επάνω του όπλο, αλλά και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Βασιλειάδης αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει […]

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Για την διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο έχοντας επάνω του όπλο, αλλά και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Βασιλειάδης αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και ότι τον ευνοεί φέτος, ώστε να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει φέτος 8 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι στην απόφασή του για την διακοπή του πρωταθλήματος αναφέρεται η εισβολή του κ. Σαββίδη στο γήπεδο.

«Αν είχαμε αυτές τις σχέσεις δεν θα είχαμε κάνει τον κακό χαμό για να φέρουμε ξένους διαιτητές», σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης, ενώ, καταδικάζοντας την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΟΚ να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο είπε χαρακτηριστικά:

«Όταν ο κ. Σαββίδης κάνει αυτήν την «μπούκα» τι θα πω εγώ στον 18χρονο που βλέπει τον πρόεδρο του να κάνει κάτι τέτοιο».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι φέτος έχουμε ένα πρωτάθλημα σε διαφορετικές βάσεις και νέους κανόνες που έχουν μπει από την FIFA, σημειώνοντας πως δεν μπορούσαμε να βλέπουμε την κατάσταση να περνάει χωρίς να κάνουμε παρέμβαση, ενώ επισήμανε ότι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται πρέπει να συμμετέχουν και τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να πάρουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ανέφερε ότι το πρωτάθλημα θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί μέχρι να μπουν κανόνες, καθώς και ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει, αν δεν συμφωνήσουν όλοι σε ένα πλαίσιο κανόνων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι υπάρχει συνεργασία με την FIFA και την UEFA και υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και θα αναγκαστούν όλοι να συνεργαστούν αφού υπάρχει η απειλή για Grexit.

«Αν θέλουν οι ομάδες να βγουν στην Ευρώπη θα πρέπει να κάτσουν όλοι στο τραπέζι για να σταματήσει αυτή η αηδία», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση την τελευταία τριετία προσπαθεί να φέρει κανόνες, ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα.

«Δίνουμε μάχη για να φτιαχτούν οι κανόνες», τόνισε, ενώ απαντώντας στην ερώτηση για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Σαφώς θα μπορούσα να σκεφτώ να παραιτηθώ εφόσον δω ότι η μάχη χάνεται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις