Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / 5 χρήσεις του αλατιού που δεν ήξερες
PLUS

5 χρήσεις του αλατιού που δεν ήξερες

Το αλάτι, όπως θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι μόνο για να νοστιμεύει τα φαγητά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Διαβάστε: Διατηρεί τα φρούτα σου σε καλή κατάσταση. Αν ραντίζεις κάθε τόσο τα φρούτα σου με λίγο αλάτι διαλυμένο σε νερό τότε η μαυρίλα δε θα εμφανιστεί ξανά στο εξωτερικό τους. Διώχνει […]

Το αλάτι, όπως θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι μόνο για να νοστιμεύει τα φαγητά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Διαβάστε:

Διατηρεί τα φρούτα σου σε καλή κατάσταση. Αν ραντίζεις κάθε τόσο τα φρούτα σου με λίγο αλάτι διαλυμένο σε νερό τότε η μαυρίλα δε θα εμφανιστεί ξανά στο εξωτερικό τους.

Διώχνει μακριά τις άσχημες οσμές. Όταν καθαρίσεις το κρεμμύδι ή το σκόρδο για το φαγητό που μαγειρεύεις, τρίψε τα δάχτυλα σου με λίγο αλάτι.

Διατηρεί τα τυριά. Βάλε σε ένα μπολ νερό με αλάτι -την λεγόμενη άλμη- και κράτα το τυρί εκεί μέσα στο ψυγείο. Η διάρκειά του θα σε εκπλήξει!

Αλάτι κατά των μυρμηγκιών. Το αλάτι εξαφανίζει τα μυρμήγκια. Λίγο αλάτι στην περιοχή που βρίσκονται τα μικρά αυτά έντομα αρκεί και δε θα δεις ξανά εκεί!

Καθαρή αποχέτευση. Ανέμειξε ένα λίτρο νερό με μισή κούπα αλάτι και ρίξτε το στην τουαλέτα ή στο νιπτήρα, για να τα καθαρίσεις!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις