Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δημόσια οργή για την δολοφονία του Κούτσιακ – Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών
ΚΟΣΜΟΣ

Δημόσια οργή για την δολοφονία του Κούτσιακ – Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών

Δημόσια οργή στη Σλοβακία για τον θάνατο δημοσιογράφου Μετά την πρόσφατη δολοφονία του 27χρονου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ που ερευνούσε για υποθέσεις διαφθοράς, ο υπουργός Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ ανακοίνωσε την παραίτησή του. Μαζί με τον Κούτσιακ, δολοφονήθηκε και η σύντροφός του. Ο θάνατος του νεαρού έχει προκαλέσει πολιτική κρίση, με την αντιπολίτευση, έναν εταίρο του κυβερνητικού […]

Δημόσια οργή στη Σλοβακία για τον θάνατο δημοσιογράφου

Μετά την πρόσφατη δολοφονία του 27χρονου δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ που ερευνούσε για υποθέσεις διαφθοράς, ο υπουργός Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Μαζί με τον Κούτσιακ, δολοφονήθηκε και η σύντροφός του.

Ο θάνατος του νεαρού έχει προκαλέσει πολιτική κρίση, με την αντιπολίτευση, έναν εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και διαδηλωτές, να ζητούν επίμονα να παραιτηθεί.

«Είναι σημαντικό για να διατηρηθεί η σταθερότητα, επομένως αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εσωτερικών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κάλινακ.

Η απόφαση του στενού συμμάχου του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο να παραιτηθεί, μπορεί να επιτρέψει την επιβίωση του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο Φίτσο καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να διατηρήσει ενωμένο τον κυβερνητικό του συνασπισμό και η εξέλιξη αυτή πιθανόν είναι υπέρ του.

Δείτε εδώ:

Νεκρός δημοσιογράφος που ερευνούσε απάτες φιλοκυβερνητικών επιχειρηματιών

Ο θάνατος του Κούτσιακ, ο οποίος ερευνούσε για υποθέσεις απάτης, στις οποίες εμπλέκονταν επιχειρηματίες που είχαν σχέσεις με πολιτικούς, προκάλεσε τη δημόσια οργή για την μη πάταξη της διαφθοράς στη χώρα.

Οι διαδηλώσεις της Παρασκευής ήταν οι μεγαλύτερες που έχει δει η Σλοβακία μετά την πτώση του κομμουνισμού το 1989.

Περίπου 50.000 άνθρωποι μόνον στην Μπρατισλάβα και χιλιάδες άλλοι σε άλλες πόλεις της χώρας ζητούσαν την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου του Φίτσο.

Οι επικριτές του Κάλινακ υποστήριζαν ότι αυτός ως επικεφαλής της αστυνομίας από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας.

Ο Φίτσο είχε προβάλει αντιστάσεις σε μια απομάκρυνση του Κάλινακ.

Όμως ανησυχώντας πως θα χάσει την υποστήριξη του ήσσονος εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό (Most-Hid) δήλωσε ότι προτίθεται να προτείνει λύσεις.

Σήμερα, προβλέπεται συνάντηση της ηγεσίας του Most-Hid (Γέφυρα).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις