Αθήνα

°C

Κυριακή

17

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση με μαχαίρι στη Βιέννη (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι στη Βιέννη (pics)

Ένας νεαρός επιτέθηκε με μαχαίρι στον στρατιώτη που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στη Βιέννη, το βράδυ της Κυριακής (11/3). Το περιστατικό συνέβη περί τις 23:35 (00:35 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία της Βιένης όπου βρίσκεται η κατοικία του πρεσβευτή, κατά τον εκπρόσωπο. Πρόκειται για 26χρονο νεαρό από την Αυστρία, ο οποίος επιτέθηκε στον φρουρό […]

Ένας νεαρός επιτέθηκε με μαχαίρι στον στρατιώτη που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στη Βιέννη, το βράδυ της Κυριακής (11/3).

Το περιστατικό συνέβη περί τις 23:35 (00:35 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία της Βιένης όπου βρίσκεται η κατοικία του πρεσβευτή, κατά τον εκπρόσωπο.

Πρόκειται για 26χρονο νεαρό από την Αυστρία, ο οποίος επιτέθηκε στον φρουρό και δέχτηκε τα πυρά από το υπηρεσιακό όπλο του, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία.

Ο δράστης «απεβίωσε επί τόπου», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χάραλντ Ζέρος, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Αυστρίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων APA, ο δράστης ήταν κάτοικος Βιέννης και καταγόταν από την επαρχία του Τιρόλου.

Τα κίνητρα του όμως παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Παραλογισμός Ερντογάν: Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα (vid)

Ο στρατιώτης που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή τραυματίστηκε στο μπράτσο. «Αρχικά χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού» για να απωθήσει τον δράστη πριν αναγκαστεί να πυροβολήσει, σύμφωνα με τον Ζέρος.

Κατά τα πρώτα στοιχεία, ο στρατιώτης «ενήργησε τηρώντας τους κανόνες» κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας.

Η αστυνομία της Βιένης διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Βιέννης μετά την επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις