Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος: «Λυγίζουν» οι γονείς του λοχία Κούκλατζη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έβρος: «Λυγίζουν» οι γονείς του λοχία Κούκλατζη

Συνέντευξη στο Spiegel έδωσαν οι γονείς του ΕΠΟΠ λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα δήλωσαν, «προσεύχονται για ένα θαύμα». «Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαν μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη. Τώρα έχουμε μπει σε αυτή τη θύελλα», εκφράζει η Σοφία Κούκλατζη. Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΣ – Περίπολος στα σύνορα με την Τουρκία Η […]

Συνέντευξη στο Spiegel έδωσαν οι γονείς του ΕΠΟΠ λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα δήλωσαν, «προσεύχονται για ένα θαύμα».

«Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαν μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη. Τώρα έχουμε μπει σε αυτή τη θύελλα», εκφράζει η Σοφία Κούκλατζη.

Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΣ – Περίπολος στα σύνορα με την Τουρκία

Η συνέντευξη δόθηκε στο γνωστό γερμανικό περιοδικό και συγκεκριμένα στους Έλληνες συνεργάτες του, που βρέθηκαν στην Ορεστιάδα, τους Γιώργο Χρηστίδη και Μαξιμίλιαν Παπ (Max Popp).

Οι γονείς του συλληφθέντα λοχία μιλούν ανοιχτά για τη σύλληψη του γιου τους και την παραμονή του στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Spiegel, το πρωί της 2ας Μαρτίου, στις 11.00, ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού ενημέρωσαν το ζευγάρι ότι ο γιος τους ο Δημήτρης είναι ένας εκ των συλληφθέντων από την τουρκική αστυνομία.

Τους είπαν ότι ήταν σε περιπολία και πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα προς την Τουρκία. Μάλιστα, τους διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, μιας και δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα.

Ξεσηκωμός στη Βόρεια Ελλάδα για τους Έλληνες στρατιωτικούς

«Σε λίγες μέρες ο γιος σας θα επιστρέψει», είπαν. Η αρχική ανακούφιση όμως έδωσε τη θέση της στον πανικό και την απελπισία, με το τηλέφωνο να χτυπά διαρκώς.

Να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο συνάδερφός του παραμένουν στη φυλακή της Ανδριανούπολης.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κούκλατζης

Ο νεαρός έζησε μαζί με τους γονείς του. Στο δωμάτιό του, κρέμονται στο ντουλάπι στρατιωτικές στολές, εικόνες αγίων πάνω από το κρεβάτι.

Παθιασμένος για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ΑΕΚ Αθήνας, αγαπούσε τη δουλειά του ως στρατιώτης. «Ποτέ δεν έχει διαμαρτυρηθεί για την δουλειά ή το χρόνο υπηρεσίας», λέει η Σοφία Κούκλατζη, «στα μάτια μας είναι ήρωας. Προσευχόμαστε για ένα θαύμα».

Η Σοφία Κούκλατζη είδε για τελευταία φορά τον γιο της στις 4 Μαρτίου – στην πτέρυγα υψηλής ασφάλειας στην Αδριανούπολη. Έβαλε το χέρι της στο γυαλί μεταξύ τους. Ο Δημήτρης Κούκλατζης χαμογέλασε και είπε: «Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις