Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι “καμικάζι” εισβολείς των καταστημάτων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι “καμικάζι” εισβολείς των καταστημάτων

Του Πέτρου Καρσιώτη Έκλεβαν αυτοκίνητα παλαιού τύπου, στοχοποιούσαν καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων και νυχτερινές ώρες, πατούσαν γκάζι! Με τρομακτική ταχύτητα και εκκωφαντικό θόρυβο έπεφταν πάνω στις τζαμαρίες των καταστημάτων και ενώ τα κομμάτια από τα τζάμια έπεφταν βροχή, εκείνοι βρίσκονταν ήδη στο εσωτερικό τους. Άνοιγαν τις πόρτες κι έκλεβαν ό.τι έβρισκαν Άνοιγαν τις […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έκλεβαν αυτοκίνητα παλαιού τύπου, στοχοποιούσαν καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων και νυχτερινές ώρες, πατούσαν γκάζι!

Με τρομακτική ταχύτητα και εκκωφαντικό θόρυβο έπεφταν πάνω στις τζαμαρίες των καταστημάτων και ενώ τα κομμάτια από τα τζάμια έπεφταν βροχή, εκείνοι βρίσκονταν ήδη στο εσωτερικό τους.

Άνοιγαν τις πόρτες κι έκλεβαν ό.τι έβρισκαν

Άνοιγαν τις πόρτες, κατέβαιναν και με αστραπιαίες κινήσεις όπως μαρτυρούσαν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας των ίδιων των καταστημάτων, άρπαζαν τις ταμειακές μηχανές, αλλά και όσα εμπορεύματα μπορούσαν τα οποία φόρτωναν στα αυτοκίνητα.

Τα εγκατέλειπαν σε Παλλήνη- Σπάτα

Αρκετή ώρα μετά τη ληστρική εισβολή και αφού είχαν μεταφέρει στο κρησφύγετο ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα που προωθούσαν στη συνέχεια στη μαύρη αγορά, εγκατέλειπαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα με εμφανή τα ίχνη της πρόσκρουσης, τα εγκατέλειπαν στις περιοχές Παλλήνης και Σπάτων.

Κάποια βραδιά εισέβαλαν στο ένα μετά το άλλο

Από τον περασμένο Οκτώβριο τα μέλη της συμμορίας των… καμικάζι είχαν μετατραπεί σε εφιάλτη των καταστηματαρχών, αφού κάποια βράδια εισέβαλαν σε αρκετά καταστήματα, πολλές φορές σε κάποια από αυτά και δύο και τρεις φορές.

Επτά ενήλικες και δύο ανήλικοι

Την έρευνα για τον εντοπισμό των μελών της συμμορίας είχαν αναλάβει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Παιανίας-Γλυκών Νερών, Παλλήνης-Γέρακα, Σπάτων-Αρτέμιδας καθώς και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνέλαβαν επτά  Ρομά, ηλικίας από 20 έως 46 ετών καθώς και δύο  ανήλικους, μέλη της σπείρας.

Απαραίτητη προϋπόθεση η γυάλινη πρόσοψη

Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, αφαιρούσαν μεταμεσονύχτιες ώρες οχήματα παλαιού τύπου και μετέβαιναν σε περιοχές των Μεσογείων, με σκοπό να εντοπίσουν καταστήματα με γυάλινη πρόσοψη.

Ακολούθως, μετά την επιλογή του καταστήματος, προσέκρουαν σε αυτό με τα κλεμμένα οχήματα, διαλύοντας εξ ολοκλήρου τους υαλοπίνακες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα.

Μετά το πέρας των διαρρήξεων εγκατέλειπαν τα οχήματα στην Παλλήνη και στα Σπάτα.

Κατασχέθηκαν εμπορεύματα

Από τις έρευνες σε οικίες και χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αφαιρεθέντων οχημάτων και εμπορευμάτων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και ενδύματα τα οποία έφεραν κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί, από τον περασμένο Οκτώβριο, πενήντα δύο περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις