Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λαμβάνοντας το 100% των ψήφων η Λεπέν, επανεξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου
ΚΟΣΜΟΣ

Λαμβάνοντας το 100% των ψήφων η Λεπέν, επανεξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου

H Μαρίν Λεπέν, επανεξελέγη πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία λαμβάνοντας το 100% των ψήφων. Ήταν άλλωστε η μοναδική υποψήφια. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στιβ Μπρουά, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του 16ου συνεδρίου του κόμματος στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας, ότι υπήρξε ένα 2,87% που ήταν λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια. Έτσι η 49χρονη Λεπέν αρχίζει […]

H Μαρίν Λεπέν, επανεξελέγη πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία λαμβάνοντας το 100% των ψήφων.

Ήταν άλλωστε η μοναδική υποψήφια.

Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στιβ Μπρουά, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του 16ου συνεδρίου του κόμματος στη Λιλ της βόρειας Γαλλίας, ότι υπήρξε ένα 2,87% που ήταν λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια.

Έτσι η 49χρονη Λεπέν αρχίζει μια τρίτη θητεία στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, που διοικεί από το 2011, όταν διαδέχτηκε τον πατέρα της.

Τα περίπου 1.500 μέλη που ήταν παρόντα στο συνέδριο ενέκριναν εξάλλου σε ποσοστό 79,7% (έναντι 20,2% κατά) τα νέα καταστατικά του κόμματος που καταργούν την επίτιμη προεδρία, ανακοίνωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ζαλκ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.

Πέφτει επικίνδυνα η δημοτικότητα του Μακρόν

Ο τίτλος του επίτιμου προέδρου είχε δοθεί στον Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος προήδρευσε του κόμματος επί 39 χρόνια, από το 1972 έως το 2011.

Ωστόσο λόγω των επανειλημμένων εμπρηστικών δηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου είχε ήδη αποκλειστεί από το κόμμα το 2015 από την κόρη του.

Η Μαρίν Λεπέν αρχίζει την τρίτη θητεία με φιλοδοξία να «αποδαιμονοποιήσει» το Εθνικό Μέτωπο για να το μετατρέψει σε κόμμα εξουσίας.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της αυτής, θα προτείνει στα μέλη ένα νέα όνομα για το κόμμα.

Ο αποκλεισμός του Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε προκαλέσει μακρά δικαστική διαμάχη μεταξύ πατέρα και κόρης.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν που εξέδωσε τα απομνημονεύματά του δέκα μέρες πριν από το συνέδριο, τελικά δεν πήγε σε αυτό, για πρώτη φορά από το 1972.

Είχε ήδη προειδοποιηθεί από τη διεύθυνση του FN ότι θα του απαγορευόταν η είσοδος καθώς είχε αποκλειστεί από μέλος του κόμματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις