Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων λαδιού
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων λαδιού

Του Πέτρου Καρσιώτη Μεγάλη απάτη σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων ελαιολάδου σε Πελοπόννησο και Ναυπακτία, έρχεται στο φως από τη σύλληψη ενός μέλους σπείρας που έχει ζημιώσει με χιλιάδες ευρώ τους επαγγελματίες. Εμφανίζονταν και… ως ιατροδικαστές Τα μέλη του κυκλώματος, εμφανίζονταν τηλεφωνικά πάντα ως… επιφανή άτομα, γιατροί, δικηγόροι, ιατροδικαστές και έκαναν παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων τόσο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μεγάλη απάτη σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων ελαιολάδου σε Πελοπόννησο και Ναυπακτία, έρχεται στο φως από τη σύλληψη ενός μέλους σπείρας που έχει ζημιώσει με χιλιάδες ευρώ τους επαγγελματίες.

Εμφανίζονταν και… ως ιατροδικαστές

Τα μέλη του κυκλώματος, εμφανίζονταν τηλεφωνικά πάντα ως… επιφανή άτομα, γιατροί, δικηγόροι, ιατροδικαστές και έκαναν παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων τόσο κρέατος όσο και ελαιολάδου.

«Κάτι τους τύχαινε» σε όλες τις παραδόσεις

Όταν όμως οι αποδέκτες έφθαναν στις περιοχές  απ όπου είχαν γίνει οι παραγγελίες, τα βασικά μέλη της τριμελούς σπείρας προσποιούνταν ότι «κάτι του έτυχε». Και δεν θα ήταν στο ραντεβού της παράδοσης!

Έτσι, εκεί περίμενε άλλο άτομο, το οποίο έλεγε ότι δεν μπορούσε να πληρώσει και ότι θα τα… έβρισκαν με τους επιφανείς πελάτες!

Συνελήφθησαν στα σύνορα Βούλγαροι, μέλη συμμορίας των «τηλεφωνημάτων του τρόμου»

Συνελήφθη 70χρονος, ψάχνουν άλλους δύο

Η σπείρα αυτή εξαρθρώνεται από  το Τμήμα  Ναυπακτίας. Συνελήφθη, στην Αθήνα ένας 70χρονος ημεδαπός, αναζητείται ένας 63χρονος και ένα ακόμη άτομο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία  για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης.

Οι δράστες, ανακοίνωσε η Αστυνομία, προσέγγιζαν τηλεφωνικά ανυποψίαστους εμπόρους κρέατος και λαδιού σε επαρχιακές πόλεις εκδηλώνοντας επιθυμία αγοράς προϊόντων.

Παράγγελναν λάδι και κρέας… αφειδώς

Έπειτα, προέβαιναν σε μεγάλες παραγγελίες κρέατος και λαδιού τα οποία οι παθόντες μετέφεραν στην Αθήνα, ενώ λίγη ώρα πριν την παράδοση των προϊόντων επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση με αποτέλεσμα τα προϊόντα να παραδίδονται σε συνεργό τους, χωρίς να καταβάλλεται το αντίτιμο.

Από το Αγρίνιο έως την Επίδαυρο και  από την Καλαμάτα έως την Κόρινθο τα θύματα

Από την έως τώρα έρευνα,  έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις εξαπάτησης επαγγελματιών και αγροτών στις περιοχές του Αγρινίου, του Θέρμου, της Επιδαύρου, του Λυγουριού, της Ναυπάκτου, της Κορίνθου, του Βέλους Κορινθίας και της Καλαμάτας.

Αρνιά, μοσχαρίσιο κρέας και τενεκέδες λαδιού

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έπεισαν τους παθόντες να μεταφέρουν είτε οι ίδιοι είτε μέσω μεταφορικών εταιρειών, συνολικά από την επαρχία στην Αθήνα 37 σφαγμένα αρνιά, 100 κιλά μοσχαρίσιου κρέατος και 55 τενεκέδες ελαιολάδου, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 10.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις