Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο πιο εύκολος τρόπος για screenshots στον υπολογιστή!
PLUS

Ο πιο εύκολος τρόπος για screenshots στον υπολογιστή!

Στο κινητό πάνω-κάτω όλοι γνωρίζουμε πως να τραβάμε screnshots, φωτογραφίες δηλαδή του τι ακριβώς απεικονίζεται στην οθόνη μας. Για τους υπολογιστές, τα πράγματα ήταν κάπως πιο περίπλοκα, πλέον όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν ρωτήσεις κάποιον… πιο παλιό, θα σου πει να πατήσεις το κουμπί Print Screen, μετά να ανοίξεις τη «Ζωγραφική» και γενικά θα […]

Στο κινητό πάνω-κάτω όλοι γνωρίζουμε πως να τραβάμε screnshots, φωτογραφίες δηλαδή του τι ακριβώς απεικονίζεται στην οθόνη μας.

Για τους υπολογιστές, τα πράγματα ήταν κάπως πιο περίπλοκα, πλέον όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αν ρωτήσεις κάποιον… πιο παλιό, θα σου πει να πατήσεις το κουμπί Print Screen, μετά να ανοίξεις τη «Ζωγραφική» και γενικά θα σου αναλύσει μια διαδικασία την οποία πάντα θα προσπαθείς να αποφύγεις.

Αυτά, πλέον, έχουν τελειώσει, καθώς υπάρχει μια εφαρμογή για υπολογιστές Windows και Mac, με την οποία τα screenshots γίνονται… παιχνιδάκι.

Ονομάζεται Lightshot και είναι εντελώς δωρεάν.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την εγκαταστήσεις και στη συνέχεια να πατήσεις το Print Screen όταν θες να τραβήξεις κάποιο Screenshot.

Στη συνέχεια, επιλέγεις την περιοχή στην οθόνη που θες να αποθηκεύσεις, ενώ σου δίνεται η δυνατότητα να κρατήσεις και σημειώσεις ή να υπογραμμίσεις, κυκλώσεις ό,τι θες και γενικότερα προσφέρει αρκετές επιλογές.

Ύστερα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις «Αποθήκευση» και είσαι έτοιμος!

Μπορείτε να κατεβάσετε το Lightshot από ΕΔΩ.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις