Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκάνδαλο Novartis: Αποχωρεί το ΚΚΕ από την προανακριτική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis: Αποχωρεί το ΚΚΕ από την προανακριτική

Σκάνδαλο Novartis: Αποχωρεί το ΚΚΕ από την προανακριτική καταγγέλλοντας την πλειοψηφία. Το ΚΚΕ είχε προαναγγείλει την αποχώρηση αν δεν κληθούν οι προστατευμένοι μάρτυρες. Έτσι, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis. Καμμένος: Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους  Το εν λόγω είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει αν […]

Σκάνδαλο Novartis: Αποχωρεί το ΚΚΕ από την προανακριτική καταγγέλλοντας την πλειοψηφία.

Το ΚΚΕ είχε προαναγγείλει την αποχώρηση αν δεν κληθούν οι προστατευμένοι μάρτυρες. Έτσι, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis.

Καμμένος: Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους 

Το εν λόγω είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει αν τυχόν επιχειρηθεί να μην γίνει έρευνα επί της ουσίας, ενώ αναμένονται δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ στην επιτροπή, Νίκο Καραθανασόπουλο.

Θυμίζουμε πως το εν λόγω σκάνδαλο αφορά στη φαρμακευτική εταιρεία Novartis. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, μπλέκονται δέκα πολιτικά πρόσωπα, περιλαμβάνοντας πολλές καταθέσεις μεταξύ των οποίων και τριών προστατευόμενων μαρτύρων.

Οι μαρτυρίες αναφέρονται σε ποσά δωροδοκίας που διακινήθηκαν το διάστημα από το 2006 έως τις αρχές του 2015. Μάλιστα, φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ. Από αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας περίπου 40 εκατ. ευρώ φαίνεται να διακινήθηκαν πριν το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα μόνο για υπόθεση εμβολίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις