Σαν το παστίτσιο της γιαγιάς: Μια παραλλαγή “κόλαση” σε χρόνο dt

PLUS

Σαν το παστίτσιο της γιαγιάς: Μια παραλλαγή “κόλαση” σε χρόνο dt

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μέσα σε 20 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε παστίτσιο στο τηγάνι. Αλλά μη φοβάστε για τις θρεπτικές του αξίες -παραμένει μια υγιεινή, νόστιμη και γρήγορη επιλογή. Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο 150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 1 πρέζα κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας 4 φλ. τσαγ. νερό […]

09.03.2018 | 15:55

Μέσα σε 20 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε παστίτσιο στο τηγάνι.

Αλλά μη φοβάστε για τις θρεπτικές του αξίες -παραμένει μια υγιεινή, νόστιμη και γρήγορη επιλογή.

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
4 φλ. τσαγ. νερό βραστό
2 φλ. τσαγ. κοραλάκι ή σεληνάκι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
1 φλ. τσαγ. γάλα φρέσκο
2 κ.γλ. κορν φλάουερ
1/2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι

Σκέτη τρέλα- «Τηγανητά» μπουτάκια… χωρίς τηγάνι!

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4′. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2′. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.

Βράζουμε για 10′.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε για 1′. Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι.

Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Extra tips επιτυχίας

Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.

Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, το γκρατινάρουμε με τυρί στο φούρνο.

 

Exit mobile version