Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «Πυρά» Ερντογάν σε Moody’s με… καρφί για την Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρά» Ερντογάν σε Moody’s με… καρφί για την Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του οίκου αξιολόγησης Moody’s. Τα… πυρά του εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος ύστερα από την πρόσφατη υποβάθμιση της χώρας του από τον γνωστό οίκο, «καρφώνοντας» την Ελλάδα. Ερντογάν: Θέμα… ωρών να «πέσει» το Αφρίν (vid) «Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας […]

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά του οίκου αξιολόγησης Moody’s.

Τα… πυρά του εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος ύστερα από την πρόσφατη υποβάθμιση της χώρας του από τον γνωστό οίκο, «καρφώνοντας» την Ελλάδα.

Ερντογάν: Θέμα… ωρών να «πέσει» το Αφρίν (vid)

«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», εξέφρασε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Αμφισβήτησε μάλιστα τα κριτήρια του οίκου που υποβάθμισε την τουρκική οικονομία κατά μια βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2, στην κατηγορία «σκουπίδια» δηλαδή.

Στον αντίποδα, αναρωτήθηκε με ποιο κριτήριο αναβαθμίστηκε πρόσφατα η ελληνική οικονομία, προχωρώντας σε μια ιδιαιτέρως υποτιμητική δήλωση για την Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του σε πανεπιστήμιο στην Τουρκία, ο Ερντογάν σε προκλητικό ύφος, κατηγόρησε τον οίκο πως διενεργεί τις μετρήσεις του με δύο μέτρα και δύο σταθμά, σχολιάζοντας έτσι και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Να σημειωθεί, όμως, πως στη γειτονική χώρα, επικρατεί οργή στα φιλοκυβερνητικά μέσα για την ανακοίνωση του οίκου Moody’s, με τα τοπικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για σενάρια συνωμοσίας. Αρθρογράφος της Sabah έγραψε χαρακτηριστικά πως «προφανώς η έκθεση γράφτηκε στο γραφείο του Γκιουλέν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις