Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επιστολή ΣΚΑΙ στο ΕΣΡ: Να πέσει “μαύρο” στο MEGA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή ΣΚΑΙ στο ΕΣΡ: Να πέσει “μαύρο” στο MEGA

Μαύρο ζητά να πέσει στο Mega, ο ΣΚΑΙ. Η εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΙ) έστειλε επιστολή προς την ολομέλεια του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Μέσω αυτής, ζητά να μη γίνει δεκτό το αίτημα του Mega για μεταβολή του χαρακτήρα του προγράμματός του σε μη ενημερωτικό. Στην επιστολή ο ΣΚΑΪ προβάλλει έξι ισχυρά επιχειρήματα. Πρώτον, καταγγέλλει πως […]

Μαύρο ζητά να πέσει στο Mega, ο ΣΚΑΙ.

Η εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΙ) έστειλε επιστολή προς την ολομέλεια του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Μέσω αυτής, ζητά να μη γίνει δεκτό το αίτημα του Mega για μεταβολή του χαρακτήρα του προγράμματός του σε μη ενημερωτικό.

Στην επιστολή ο ΣΚΑΪ προβάλλει έξι ισχυρά επιχειρήματα.

Πρώτον, καταγγέλλει πως έχει παρέλθει η προθεσμία τριών μηνών που ορίζει ο νόμος από την προκήρυξη του διαγωνισμού, οπότε και το Mega θα πρέπει να κλείσει.

Επίσης, αναφέρεται πως για να αλλάξει φυσιογνωμία θα έπρεπε να έχει κατατεθεί εμπρόθεσμα υπεύθυνη δήλωση στο ΕΣΡ, κάτι το οποίο δεν έγινε. Αναφέρει πως το μεταδιδόμενο πρόγραμμα του Mega, δεν ανήκει στην κατηγορία του θεματικού περιεχομένου, καθώς μεταδίδει μόνο επαναλήψεις.

Για τις 13 Μαρτίου μετατίθενται οι αποφάσεις για το μέλλον του Mega

Όπως τονίζει, η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε όλες τις προσφυγές της εμφανίζεται ως λειτουργούσα ενημερωτικό σταθμό και όχι θεματικό.

Τέλος, γίνονται αναφορές για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς το Mega λειτουργεί ,σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΣΚΑΪ, χωρίς να αντεπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

“Είναι σαφής η πρόθεση των μετόχων του σταθμού να μην συμμετάσχουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου”.

Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το ΕΣΡ στο Mega, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα για τις θέσεις και τις προθέσεις των μετόχων του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις